Elever fra 4.-5.- 6. klassetrin på Øster Hornum Skole og 6.A fra Suldrup Skole går i slutningen af denne uge ombord i GoCooks rullende TV-køkken – en mobil madbus, som parkerer foran såvel Dagli’Brugsen i Øster Hornum som Dagli’Brugsen i Suldrup, henholdsvis lørdag og søndag. Børnene skal lære at lave sund og nem hverdagsmad, og der vil være smagsprøver på Nordiske Pandekager til alle forbipasserende, når det går løs fra sidst på formiddagen.
– Vi vil gerne støtte op om en hverdag i familierne, hvor vi gør ting sammen; det skal være sundt at leve nemt, og børnene skal med i køkkenet, så de kan blive den første generation af børn og unge, der er bedre til at lave mad end deres forældre, lyder det fra uddeler Lars Petersen, Dagli’Brugsen i Øster Hornum og uddeler Steffan Mark Søren, Dagli’Brugsen i Suldrup.
– I en travl hverdag kan en del familier måske ikke finde tid til at være sammen om madlavningen, men børnene kan langt mere i et køkken, end både de selv og deres forældre måske lige går og tror; derfor har vi skaffet GoCook til Suldrup, så de kan hjælpe os med at udfordre børnenes madmod, fortsætter de.
Børnene kender allerede GoCook
GoCook er Coops nationale madkampagne for børn, der hvert år inspirerer flere end 160.000 skoleelever til at erobre deres plads i køkkenet derhjemme.
Børnene kender GoCook og madbussen fra tv-udsendelserne ”Gorm & 100% din ret”, der er sendt på DR Ultra og TV2, fra den faste madside i børneavisen Kids’ News og fra GoCook Smagekassen; undervisningsmateriale som tre ud af fire danske grundskoler bruger i madkundskab.
Madglæde i børnenes univers
Når GoCooks madformidlere i maj og juni ruller ud til 21 brugsforretninger i hele landet, er bussen proppet med årstidens grøntsager til Nordiske Pandekager.
Kun 4% hjælper til i køkkenet derhjemme
GoCooks projektchef Bente Svane Nielsen fortæller om GoCooks Danmarksturne her i forsommeren – GoCook on Tour:
– Børn er nysgerrige af natur, og i madbussen kan de få stimuleret deres nysgerrighed med alle sanser. Vi ønsker at vise børn i hele landet, hvad de kan i et køkken og måske også lære dem lidt om, hvilke råvarer der er gode og billige at lave mad med netop nu.
Og der er tilsyneladende et stort behov for at hjælpe børn og unge ind i køkkenet. Coops undersøgelser har vist, at kun 4 procent af børnene er med, når det skal laves mad hjemme i familierne.