65.000 sundheds-kroner til Bælum, Ravnkilde og Veggerby

0

Årets penge-pulje på 195.000 kr. til sundhed i tre udvalgte lokalsamfund i Rebild Kommune er nu uddelt, og blandt de ialt 14 lokalområder, som kunne søge denne gang, blev det Bælum, Ravnkilde og Veggerby, som hver især kunne drage hjem med en pengesæk indeholdende 65.000 kr., da uddelingen fandt sted i byrådssalen, rådhuset i Støvring.

14 lokal områder har som nævnt haft mulighed for at søge puljen borgerbudget sundhed for pengene, og halvdelen af dem gjorde alvor af at lægge billet ind med en motiveret ansøgning
De tre udvalgte lokalområder, der i fredags ved en lille ceremoni på rådhuset i Støvring hver fik overrakt 65.000 kr. til at skabe sundhed for, var Bælum, Ravnkilde og Veggerby.

Og nu i arbejdstøjet:
Nu skal borgerne i Bælum, Ravnkilde og Veggerby være med til at bestemme, hvad pengene skal bruges til.
Eneste krav fra kommunen er, at valget skal ske demokratisk, og at pengene skal bruges på at skabe sundhed – enten mentalt eller fysisk.

Sundhed, fællesskab
og sammenhold
Sundhedsudvalgets formand Lene Aalestrup: – Det er nu fjerde gang kommunen uddeler Sundhed for Pengene, og erfaringen er, at pengene skaber masser af liv lokalt. Aktiviteterne gør noget for sundheden, men det er faktisk lige så interessant, at borgerne i løbet af processen styrker det lokale fællesskab. Nye folk bliver inddraget. De få regler, ”Sundhed for Pengene” er underlagt, skaber kreativitet og energi til netop dét pengene er tiltænkt, nemlig styrkelse af lokale netværk og livskvalitet.
– Bælum, Ravnkilde og Veggerby har skrevet nogle meget motiverende ansøgninger og har masser af idéer til, hvordan der sikres en god demokratisk proces i lokalområderne.
– Jeg ser meget frem til at følge de tre lokalområder det næste års tid, hvor sundhedsfremme og forebyggelse kommer i fokus.

FOTO: Kommunerepræsentanter og de glade modtagere ved overrækkelsen af de ialt 195.000 kr. i fredags.

Del.

Der er lukket for kommentarer.