Affald på Støvring Bytorv: Forbrug og overforbrug, spild og sortering

0

På en blæsende iskold lørdag lige før Påske eftermiddag var der dømt Skralde Event ”Kend dit skrald”.

Der var fokus på madspild og affaldssortering og blev budt på smagsprøver, dåsekast, skraldesange, skraldekunst og mulighed for at se ind i sorteringsbillen.

Lækre chips af ”affald”…
Chefkokken fra Comwell, Thomas Mathiesen bød i den sorte Pavillon på velsmagende chips lavet af endeskiver af rugbrød og af kaffegrums-råvarer samt chips af løg- og gulerodsrester, som i de fleste hjem ender i skraldespanden. Ved siden af stod en forfrossen Julie Lyngby Therkildsen fra Affaldskontoret med en bunke madvarer svarende til en uges familie-madaffald. Hun gav råd til, hvordan affaldsmængden – og dermed også pengespildet! – kan minimeres.

Fuldtræffere med affald
Sorteringsbillen, en affaldsbus fra Hjørring, var placeret midt på torvet og børn forsøgte ivrigt at kaste affald gennem de rigtige huller, venligt hjulpet af Jan Skifter.
50-60 børn – klædt i skraldeposer – fra Kulturskolen i
Skørping udstillede skraldekunst og optrådte om eftermiddagen med sange og instrumenter lavet af genbrugsmaterialer.
Et event på rette sted – midt i fredagens indkøbsorgie – hvor børn og voksne blev fristet af ”nye” råvarer og leg.
Randi

Del.

Der er lukket for kommentarer.