Fra EGU til industri-operatør på Liftup

0

Johan Amtoft har netop gennemført den 2-årige EGU uddannelse på virksomheden Liftup A/S i Støvring, som beskæftiger cirka 45 medarbejdere.

Liftups vision er at gå forrest, når det gælder udvikling af tilgængelighedsløsninger og velfærdsteknologi, som er anvendelige, æstetiske, og som gør en forskel for brugerne, – ikke mindst ældre og gangbesværede m.fl.

Liftup står bag forskellige lift-løsninger, hvor fællesnævneren for dem alle er, at de integreres i bygningen og er fleksible.
Desuden står Liftup også bag installation af små og fleksible elevatorer i både private og offentlige bygninger.
Inden for det sundhedsfaglige område har Liftup lanceret Raizer, en batteridrevet mobil løftestol, som kan hjælpe en person op fra gulvet til stående stilling på få minutter. Vel at mærke samtidig med, at hjælper helt skånes for tunge løft. De primære kunder til løftestolen er derfor sundheds- og plejesektoren samt redningssektoren.

Liftup blev etableret i 2003 og er i dag en innovativ virksomhed, som udvikler produkter, der skaber ”lige muligheder” for adgang til alle med løsninger, som ikke syner af at være et redskab for mennesker med handicap, men som integreres i miljøet.

”Lige muligheder for alle” er ikke kun noget Liftup søger at opnå med deres produkter, men også i andre sammenhænge arbejder Liftup på at skabe ”lige muligheder for alle”. Derfor har Liftup valgt at samarbejde med Rebild Produktionsskole om at tilbyde elevpladser for EGU elever. Johan har været den første elev og har været meget begejstret for arbejdet og kulturen i Liftup, og er efterfølgende blevet tilbudt at komme i uddannelse som industrioperatør på virksomheden, hvilket han har takket ja til.
EGU uddannelsen er et to- årigt kompetencegivende uddannelsesforløb. Uddannelsen tilrettelægges, så den bedst muligt tilgodeser elevens kvalifikationer og ønsker, samtidig med at den tilpasses virksomhedens behov og forudsætninger. Uddannelsen tager et praktisk udgangspunkt, som giver eleven en solid praktisk arbejdserfaring. Igennem uddannelsesforløbet modtager eleven skoleydelse ved skoleperioder og lærlingeløn under praktikken. I Rebild Kommune er det Rebild Produktionsskole der står for EGU uddannelsen.

Del.

Der er lukket for kommentarer.