Flot samarbejde på to og fire ben hos DcH Støvring..!

0

Hundene og deres tobenede ejere/bedste venner i DcH Støvring har indledt efterårssæsonen efter en våd sommerferie med at træne for at kunne hjælpe andre: Forleden havde Støvring DcH’s eftersøgere Sanne Asmussen og Annette Rasmussen inviteret DcH Kreds 1 til fællesstræning i sporsøgning.

Arealet var denne gang ved Ardens naturlegeplads, hvor der udover legepladsen blandt andet er skov og løbestier.
Sanne og Annette havde forberedt flere områder med tabte genstande for at træne og udfordre deltagerne: Der var blandt andet ”tabt” et ur, nøgler og briller i et område med en ruin.
Andre steder var der tabt fingerring, taske, mobiltelefon, halskæder, vand dunk, samt gravet et visitkort ned i skoven.
Høreapparater, hårelastikker, en sut og et smykke var tabt ved en shelter, i legetårn, under gynger i grus og ved bålpladsen.

Kom helt fra Skagen
for at blive dygtigere
Der var flot opbakning med syv hunde tilmeldt, hvoraf én kom helt fra Skagen, – men uheldigvis blev antallet af firbenede ”elever” kort forinden reduceret til fire hunde, da tre hunde blev syge.
Men de øvrige eftersøgere viste hvad deres hunde er værd: Med rolig stemme og en sikker tro på hundene gav de sig i kast med at læse opgaverne, og ingen blev skuffet. Alt blev fundet og flere hunde kom endda og afleverede genstande, som Sanne og Annette ikke havde tabt…… – BINGO!

Socialt sammenhold
– Det sociale betyder rigtig meget, fortæller instruktør Annette Rasmussen fra DcH Støvring: – Vi deler erfaringer og lærer hinanden at kende.
– Det skaber tryghed at kende sin makker, når vi bliver sendt ud på opgaver sammen. Det er vigtigt at vide, hvilke hunde der arbejder bedst sammen. Hundene kan som regel arbejde med alle, for når de bliver sat på en opgave, er de så fokuseret, at de som oftes er ligeglad med, hvad der sker omkring dem.
– Men nogle, såvel hunde som førere, arbejder bedre sammen end andre, supplerer instruktør Sanne Asmussen.
Hun er selv den lykkelige ejer af King, en sort labrador på fire år, som gang på gang har bevist sine færdigheder, når det gælder om at optræde som en ”træfsikker” sporhund.

Hyggelig afslutning
med bål og grillpølser
– For at sætte et hyggeligt punktum på aftenens træning havde vi lavet bål, hvor der blev grillet pølser og brød inden vi sagde ”Tak for i dag og på gensyn”, slutter Annette Rasmussen, som i øvrigt gør opmærksom på,
at Eftersøgningstjenesten er en tjeneste, som alle kan benytte, ved blot at ringe på tlf 71 10 40 69.

Del.

Der er lukket for kommentarer.