Forrygende festlig FDF-fejring af 50 års jubilæum

0

I samarbejde med Øster Hornum Børneunivers holdt FDF Øster Hornum en alternativ skoledag fredag, hvor der stod FDF på skemaet i alle timer for at markere FDF’s lokale 50 års jubilæum. Dagen blev brugt på at male byen blå, med to løb for 150 elever rundt i byen, ét for indskolingen og et for mellemtrinet.

Børnene fik klatret, spist melorme, løst opgaver, udfordret hinanden, rørt ved klamme ting i havregrød, spillet mata-
dor, trukket en brandbil og mange flere ting. Alt dette pakket godt ind i fællesskab, oplevelser, udfordringer og masser af smil på læberne. En opgave hvor frivillige og de nære professionelle i samarbejde engagerede sig i at skabe en helt fantastisk og anderledes skoledag for børnene. – FDF Øster Hornum siger tak for gejsten, de kolde knæ, uldsokker og ikke mindst skønne mennesker, der i dagens anledning tog FDF’s blå skjorte på, fortæller Kathrine Kofod fra jubilar-kredsen.

Tak fra mange kanter
Anden del at jubilæet blev holdt i hallen lørdag med kagebord, FDF band, leg, klatring og museum. Tak til alle, der mødte op for at tage del i festen, tak for gaver og gensyn med nye og gamle FDF’ere, tak til lokale, tak til forældre og børn og i det hele taget tak til alle, der gjorde dagen mulig.

…og lidt historie:
Frivilligt Drenge Forbund,
– FDF Øster Hornum – startede i 1967. Dengang samledes både piger og drenge i ét hus for at mødes om det gode fællesskab i nær relation til ledere, børn og FDF’s formål.
Tankerne har fra begyndelsen været, at det skal være sjovt at gå til FDF både for børn og voksne; lave de ting, der giver mening for leder og børn og de ting der er smaddersjove, som børn, unge og ledere bare ikke kan lade være med.
Efter 50 år er der sket mange ting i FDF og i kredsen.
FDF har sammenlagt FDF/FPF til FDF, fået nye skjorter, nye mærker, en vision, nye værdier, men det helt centrale og unikke holdes der fast ved, nemlig dét, at en flok frivillige ledere nyder at bruge deres fritid og liv på at skabe gode møder, nære relationer og fede oplevelser for børn og unge, – og måske også lidt for dem selv. Og dette af den årsag, at når man giver til fællesskabet, får man tifoldigt igen.

Stort smil på læben
FDF Øster Hornum sidder tilbage med glæde, smil og taknemlighed.
Ledelsen glæder sig sammen med medlemmerne til at se, hvad fremtiden bringer.
– Vi er klar til at lege med og give endnu flere et ståsted at møde verden fra; det er FDF, når det er bedst, lyder konklusionen efter den fantastisk vellykkede fejring af de – første! – 50 år med FDF Øster Hornum.

Del.

Der er lukket for kommentarer.