Hold tyveknægtene i skak med Nabohjælp

0

Over halvdelen af alle indbrud sker i hverdagene uden for ferierne. Det viser en ny rapport fra Det Kriminalpræventive Råd og TrygFonden. Derfor vil Nabohjælp med en ny kampagne gøre livet surt for indbrudstyvene. Opmærksomme naboer er tyvens største frygt, så det gælder om at nabohjælpe alle ugens dage.

’Jeg magter ikke mere’ og ’Hvad får folk til at gøre det’. Det er ord, som mange indbrudsramte kan nikke genkendende til. Men det er også ord, som kunne komme ud af tyvens mund, når han bliver udsat for nabohjælp. Nabohjælp vender tingene på hovedet med en utraditionel kampagne, som skal sikre flere nabohjælpere og dermed utryghed for tyven. Når Nabohjælp virker, flytter det nemlig utrygheden fra borgerne til tyven.

– Vi kan faktisk gøre en hel del selv og flytte utrygheden væk fra dine og mine skuldre og over på indbrudstyvens. Men vi skal være systematiske, og vi skal væk fra at nabohjælp kun er noget man aftaler i ferierne, siger projektleder for Nabohjælp, Lone Harlev.

Sig noget, hvis du ser noget

Med over 30.000 indbrud hvert år opfordrer Det Kriminalpræventive Råd og TrygFonden, som står bag Nabohjælp, danskerne til at rykke sammen og gøre livet surt for tyven.

– Indbrudstyvene lever højt på at de kan gå ubemærket rundt og vælge deres gerningssteder. De er aktive alle dage, og de fornemmer hurtigt, om nabolaget taler sammen og deler viden, om det de ser, siger Lone Harlev.

Hils på hinanden

Hun råder derfor danskerne til at hæve blikket og hilse på folk i nabolaget. Dem man kender, og dem man ikke kender. Opmærksomme naboer er nemlig tyvens største frygt. Vær med til at gøre livet surt for tyven – klik ind på nabohjælp.dk og start allerede i dag. Derudover kan du downloade en nabohjælp-app, der gør det endnu nemmere for dig og dine naboer at hjælpe hinanden, når I ikke er hjemme.

FAKTA om indbrud, indbrudstyve og nabohjælp:

Der sker over 30.000 indbrud i private hjem hvert år.

Over halvdelen af alle indbrud sker på hverdage

Der er over 200.000 nabohjælpere i Danmark – se den lokale fordeling i vedhæftede dokument.

Nabohjælp forebygger hvert 5. indbrud.

Hils på alle du møder i nabolaget.

Spørg om du kan hjælpe med noget, hvis du møder et ukendt ansigt i nabolaget.

Del din viden om mistænkelig adfærd eller indbrud med naboerne.

Tilmeld dig nabohjælp på nabohjælp.dk og få adgang til advarselsfunktionen, hvor du kan sende og modtage advarsler fra alle nabohjælpere i nærområdet, hvis der sker noget.

Tyveknægtene……

Kender nabolaget

Er alene eller sammen med én anden

Vælger huse ud fra tilgængelighed og tegn på værdier

Undgår huse, hvor nogen er hjemme

Bryder ind via vindue eller terrassedør

Sikrer sig flugtveje ad husets døre

Bruger 5-10 minutter på indbruddet

Del.

Der er lukket for kommentarer.