Hvordan har børnene det i Rebild og Mariagerfjord ..?

0

I de seneste uger har børn og forældre i blandt andet Rebild og Mariagerfjord kommuner modtaget et spørgeskema, som skal give kommuner og region et øjebliksbillede af børnenes trivsel, sundhed og sygdom. Formålet er at få viden, der kan bruges til at planlægge og målrette sundhedsindsatsen til gavn for de nordjyske børn.

Spørgeskemaet er en del af en børnesundhedsprofil, som for første gang laves i Region Nordjylland. Indtil nu har regionen hvert fjerde år taget pulsen på sundhedstilstanden for voksne gennem den landsdækkende undersøgelse ”Hvordan har du det?”, men denne undersøgelse inddrager kun borgere på 16 år og derover.

Forebyggelse og sundhed
– I Rebild Kommune vil vi gerne medvirke til at både børn og voksne lever et sundt liv, og derfor har vi fokus på forebyggelse og sundhedsfremme. Vi håber derfor at alle børnehaveforældre vil udfylde spørgeskemaet, og at forældre til de udvalgte skolebørn vil give tilladelse til, at deres børn svarer, så vi kan blive klogere på, hvilke tiltag vi kommunalt skal arbejde med, siger Annette Søegaard, formand for sundhedsudvalget.
I Rebild Kommune er det børn i børnehavealderen, forældre til børn i 1. klasse samt alle børn i 1., 5. og 8. klasse, der har modtaget spørgeskemaer.

Større værdi for pengene
– Det handler for sundhedsvæsenet om, inden for de rammer vi har at gøre godt med, at levere det, der giver mest muligt værdi for borgerne – uanset om det er børn eller voksne. Ved at spørge børnene hvordan de egentlig har det, kan vi bedre på tværs af kommuner og region planlægge og prioritere de sundhedstilbud til børn, som der er behov for. Jo flere børn og forældre, der svarer, jo bedre kan vi tilrettelægge sundhedstilbuddene til børnene, siger regionsrådsformand Ulla Astman.

Del.

Der er lukket for kommentarer.