IK Frem Oldboys fodboldhold på velfortjent sommerferie…

0

Sammentømret holdindsats, taktisk mesterstykke og gedigent fodholdhåndværk er blot 3 rammende nøgleord, der dækker Suldrup 7-mands Oldboys kamp torsdag aften den 22. juni 2017 på udebane mod Vejgaard. For selv om holdet måtte se Vejgaard løbe med en kneben hjemmesejr på 12-3, afspejler dette ikke nødvendigvis kampens forløb.

For det var Suldrup her, der og alle vegne. Dog mest i forsvaret, hvor en stor del af kampen blev afviklet. Planlægning, god kommunikation og rettidig omhu var nøglen til Suldrup´s succes på banen. Inden kampen var der gjort mange overvejelser omkring holdets opstilling, som blev holdt hemmelig for både modspillere og holdkammerater indtil kort før første fløjt. Opstillingen rummede da også et par gedigne overraskelser, idet det berygtede brødrepar John og Elmar Pedersen havde meldt afbud, ligesom Carsten ”Formand” Nielsen var forhindret på grund af et dimissionsarrangement på skolen.
Det er brandærgerligt at gå glip af sådan en fodboldaften, som i den grad er kulmineret i en treenighed af godt spil, veltilrettelagt taktik og højt humør i 3. halvleg, udtaler ”Formanden”. Vi må sende en bøn til Suldrup Skole om, at skolens arrangementer i fremtiden ikke tilrettelægges på en torsdag aften fortsætter ”Formanden”.

Fodboldlegende retur på grønsværen
Overraskelsen var stor, da modstandere og medspillere konstaterede, at den fodboldinvalide allroundspiller Søren Buus var indkaldt til holdet, og der spredte sig da også straks en ærefrygt på banen, da Søren mødte op 20 sekunder før kampstart. Som holdkammeraterne leverede også Søren en mesterlig kamp, og det viste sig at være en stærk ledelsesmæssig beslutning, at Søren var indkaldt til holdet – især da det senere skulle vise sig, at Søren havde medbragt en køletaske med kolde ”Tuborg Special” i omklædningsrummet.
Da kampen var fløjtet i gang blev det hurtigt klart, at aftenen kunne blive til noget ganske særligt. Suldrup stod solidt i forsvaret, mens spillerne fra Vejgaard blot spillede bolden rundt på kryds og tværs. Det viste sig at være en fornuftig recept, og der skulle da også næsten gå 4 minutter, før der stod 1-0 til Vejgaard. Kort tid efter blev det til 2-0, men de IK Frem´ske spillere havde ingen grund til at hænge med hovederne. For få minutter efter sendte føromtalte Søren Buus navnehalvbroren Jens Buus i dybden, og så vidste alle, hvad der ville ske… Jens svingede venstrebenet og Vejgaard´s målmand nåede kun at mærke nettets blafren bag sig.

Pludselig gav det et ”smæld”
Suldrup gik tilbage til det taktiske koncept og stod stærkt som en fasttømret defensiv enhed. Det blev hurtigt til 3-1 og 4-1, hvorefter der pludselig skete en begivenhed, der kunne have vist sig at blive skæbnesvanger for Suldrups helte. I forbindelse med et ud spark mærkede Suldrups målmandslegende Lars ”And” Andersen pludselig et smæld i venstre lår og sekunder senere led Jan ”Købmand” Laustsen samme skæbne.
Holdet var kortvarigt i chok, men sædvanen tro bevarede holdet roen og Jens sparkede bolden i en nærliggende parcelhushave, så der var tid til at strække og massere benene, og alle kunne klare sig igennem kampen. Efter kampen var der ivrige drøftelser omkring skadessituationen, og holdledelsen blev mødt med spørgsmålet om årsagen mon kunne være overtræning, hvilket kunne være en plausibel forklaring. Lars mente efterfølgende, at en god gang massage i hjemlige omgivelser ville være den rette kur mod ømme ben. Om ”Anden” fik ret melder historien ikke yderligere om.

Suldrup dominerer kampen
Tilbage til kampen, hvor spillet fortsatte på Suldrup´s præmisser, og da dommeren fløjtede til pausen var det et tilfreds udehold, der konstaterede, at der stod 6-1 til Vejgaard. I pausen blev taktikken vendt, og der var enighed om, at spillet flød ganske tilfredsstillende, og at kun lige det sidste held havde manglet til, at cifrene havde været med modsat fortegn.
Således blev 2. halvleg fløjtet i gang, og igen gik der mere end 2 minutter før det blev til 7-1 og 8-1, men så skete der igen noget dramatisk. På et mesterligt udført Suldrup kontra, hvor hele 3 spillere havde våget sig med frem, endte bolden hos Frank ”Tumling”, der med et listigt bananskud fuldstændigt overlistede Vejgaards målmand, der for anden gang måtte se sig overvundet, at de raske IK Frem svende.
Men Suldrups glædesrus sluttede ikke her. Efter et par yderligere heldige Vejgaard scoringer til 9-2 og 10-2 tog fanden ved IK Frem holdet. Genialitet, speed og tekniske raffinementer var nøgleordene bag et Suldrup kontra små 5 minutter før tid, hvor den offensive trio bestående af Jens Buus, Søren Buus og spillende holdleder Thomas Ulderup igen overmatchede de stakkels Vejgaard spillere. Jens Buus mosede sig igennem på midtbanen og spillede Søren fri på højre kanten. Modstanderen blev ikke overladt nogen chance, da først Søren kom i fart, og benene arbejdede som en velsmurt symaskine. Konsekvensen var åbenlys, Søren spillede Thomas fri på midten, og den dynamiske holdleder holdt vanligt nerverne i ro og udplacerede målmanden med en kølig inderside.
Succesen var fuldendt og selv 2 sene slutscoringer fra Vejgaard til slutresultatet 12-3 kunne ikke pille pynten af IK Frem´s magtdemonstration denne mindeværdige juni aften i Aalborg.
Det er kampe som disse, vi har trænet frem imod i månedsvis, og når så alt går op i en højere enhed, er det vel naturligt, at man står stolt og tilfreds tilbage udtaler holdleder Thomas Ulderup kort efter kampen. Bjarne ”topscorer” Johansen tilføjer… ”ja, det var ik´ så ringe endda”.

Ikke megen fritid….
”Nu gælder det om at bevare roen og ikke lade euforien løbe af med” fortsætter holdlederen. I aften vil der være et par velfortjente forfriskninger til gutterne, men allerede i morgen begynder vi at se frem mod de kommende udfordringer.
”Ja, fritid er der ikke meget af, når man deltager på højeste niveau på fodboldscenen” udtaler Per Nielsen, som også lige fandttid til at runde Nibe festivalen forleden, inden DGI-landsstævnet i Aalborg stod for døren: ”Der er mange ting at tænke på, og vi mangler stadig de sidste detaljer omkring 12 kasser dåsebajere, tøris, musikanlæg, transport og så videre inden det går løs på landsstævnet på torsdag” supplerer en kølig John Pedersen på twitter. Men vi plejer at nå det, og mon ikke også det bliver tilfældet denne gang?
– De nåede det…!!!!!

Del.

Der er lukket for kommentarer.