Jutlander Bank klar med 24 hjertestartere 24/7/365

0

Jutlander Bank gør nu alle sine 24 hjertestartere tilgængelige hele døgnet, alle ugens syv dage, hele året rundt.

”Hjertestartere bør placeres velkendte steder, såsom ved hæveautomater”, hedder det i Sundhedsstyrelsens anbefalinger i rapporten ”Hjertestartere placeret uden for sygehus”.
Desværre følger anfald med hjertestop ikke de almindelige arbejds- eller åbningstider: Halvdelen af alle hjertestop i Danmark sker uden for normal arbejdstid. Derfor anbefaler Sundhedsstyrelsen, at de ophængte hjerte-
startere er tilgængelige og klar til brug hele døgnet rundt, hele året.

”Hjertebanken” er klar
Sundhedsstyrelsens råd har Jutlander Bank nu taget til sig. Alle bankens 24 fysiske afdelinger, som ikke havde det i forvejen, bliver nu udstyret med en hjertestarter, der placeres uden for afdelingen i et opvarmet skab. Hjertestarteren bliver dermed tilgængelig for lokalsamfundet 24 timer i døgnet, alle ugens syv dage.

På kunde-opfordring
I Skørping er det udendørs skab med hjertestarteren netop sat op, og det glæder afdelingsdirektør Ella Møller.
– Flere af vores kunder i byen har påpeget, at det ikke er hensigtsmæssigt, at vi havde en hjertestarter, som var låst inde, når vi i banken holdt fri. Derfor er jeg glad for, at vi nu har fået den ud at hænge udenfor ved vores pengeautomat, så alle kan komme til den, hvis uheldet skulle være ude her i Skørping, siger Ella Møller.

Førstehjælpskurser
i medarbejdernes fritid
I Jutlander Bank har man erkendt, at det ikke er nok at have en hjertestarter lige ved hånden. Man skal også gerne vide, hvordan man bruger den.
Derfor har banken inviteret alle sine medarbejdere på et fire timer langt førstehjælpskursus med fokus på hjerteredning. Kurserne foregår rundt omkring i bankens afdelinger.
– Vi samarbejder med ABC Care, der står for de kurser, vi holder hen over den kommende vinter. Karsten Stie, som vores instruktør hedder, har næsten 20 års erfaring fra ambulancetjenesten, og han har også kørt som lægeassistent på lægebilen. Han har altså erfaringer fra det virkelige liv, og de erfaringer vil han også bruge i sin undervisning af os, forklarer Karina Vindfeld, der er souschef i Jutlander Banks serviceafdeling og har arrangeret kurserne.
Førstehjælpskurserne, 15 i alt, foregår om aftenen i medarbejdernes fritid. Ikke desto mindre har over halvdelen af bankens 465 medarbejdere allerede meldt sig til et kursus.

FOTO: Afdelingsdirektør Ella Møller, Jutlander Bank i Skørping, glæder sig over, at afdelingens hjertestarter er kommet ud at hænge, så den er tilgængelig for byens borgere hele døgnet.

Del.

Der er lukket for kommentarer.