Mette spiller violin og underviser i Lærer Franks melodier i Skørping

0

Himmerlands Folke-musikskole tilbyder nu alle interesserede et spændende kursus i danske folkemelodier på violin. Det foregår i seks dagtimer på Skørping Lilleskole lørdag den 10. marts, som det fremgår andetsteds i Vores Avis.
Underviseren er den internationalt kendte og anerkendte violinist Maja Kjær Jacobsen, som har et indgående kendskab til de gamle folkemelodier.

Maja Kjær Jacobsen underviser på livlig og tålmodig vis i det, som hun brænder allermest for: De traditionelle melodier, som hun har fundet på lofter og i arkiver på Silkeborg-egnen.

Thyra Franks far
– en barsk underviser..!
Melodier, der lige så meget blev spillet i Skørping, hvor Lærer Frank vist nok underviste med lidt mindre tålmodighed….
I det hele taget går der mange anekdoter om lærer Frank, hvis datter er kendt langt over landets grænser for at drive Lotte Plejehjemmene, og i dag som minister. – Maja holder sig dog til musikken, og man aner i hendes fortolkninger en lystighed og munterhed, der opstår, når folk samles for at hygge, spille og være glad, fortæller Susanne Kraft, leder af Himmerlands Folkemusikskole.
Hun spiller scenevandt i både Danmark, Norge, Irland og Canada, hvor publikum nyder de danske folkemelodier og Majas egne kompositioner.
– Til kurset i Skørping kan alle være med, hvis de har en violin ved hånden, lige fra begynderen til den meget øvede, for Maja har passende udfordringer med til alle.

FOTO: Maja Kjær Jacobsen
har styr på violinen
og de gamle folke-
melodier, som
blandt andet
blev spillet
i Skørping.

Del.

Der er lukket for kommentarer.