Nye sangbøger til Mariagerfjord Lungekor

0

Da Kulturskolens Lungekor mødte ind til undervisning efter sommerpausen, lå der en helt fantastisk gave til dem.
Kulturelt Samråd har doneret 50 højskolesangbøger til Lungekoret. Rummet sprudler altid af glæde og gejst, når Lungekorene mødes. Men da korene så gaven fra Kulturelt Samråd, blev stemingen helt fantastisk.

Mariagerfjord Lungekor er et gratis tilbud til borgere fra hele Mariagerfjord Kommune, som har nedsat lungekapacitet. Hver gang de mødes, synger de rigtig mange sange, og de skiftes til at vælge en sang. Korene har længe ønsket sig Højskolesangbogen, for heri er der sange fra enhver genre, så alle kan vælge præcis den sang, der betyder mest for dem.
Sangen giver livsglæde
og i tilgift et bedre helbred
Mange af lungekorssangerne har et særligt forhold til de traditionelle sange og har livshistorier, der knytter sig til sangene. Så udover at det er sundt for dem at synge, så er sangen også fyldt med gode minder.
Det vigtigste er dog, at sangen giver bedre helbred. Sangen er en blid motion af lungerne og, sammen med vejrtrækningsøvelser, giver det mere mobile muskler og rolig, dyb vejrtrækning.

Nye muligheder
Mange af sangerne har været med fra korets start i januar sidste år, og flere af dem har fået mærkbar bedre vejrtrækning. Det har betydet bedre livskvalitet og livsglæde, og derfor er Lungekoret så vigtig!
På hjemmesiden mariagerfjordkorskole.dk kan man høre Mariagerfjord Lungekor synge, og se hvornår korene mødes.
Kulturskolen arbejder tæt sammen med rehabiliteringsteams fra hele kommunen, så de kan videresende potentielt nye sangere til koret. Derudover samarbejdes der blandt andet også med Lungeforeningen samt sygehusets lungeafdeling og områdets praktiserende læger.

Del.

Der er lukket for kommentarer.