Onsdagsspillemændene inviterer alle til den nye sæson

0

”Onsdagsspillemændene”, Spillemandsmuseets sammenspilshold i de hyggelige lokaler på toppen af Rebild Bakker, er klar til en ny sæson med start onsdag den 13. september, – alle er velkomne!

Museets instruktører har mange års erfaring i at undervise vordende spillemænd. Når man har opnået en vis kunnen på sit instrument, opstår ofte behovet for at spille sammen med andre, og dette sammenspil er en ideel platform til at videreføre og indlære himmerlandsk folkemusiktradition.

Kun få steder i Danmark
Museet har i over 65 år fungeret som center for den lokale folklore, og er af de få steder i Danmark hvor spillemandsmusikken har eksisteret kontinuerligt igennem mange generationer. Museet og spillemændene arbejder aktivt for, at denne praksis må fortsætte i årene fremover.
På sammenspilsholdet arbejdes der med første- og anden- stemmer, sekundspil og spil uden noder.
Rutinerede spillemænd står for musik og indlæring, når det går løs med det populære sammenspilshold: Gunner Friis på violin, Else Schmidt på harmonika og klaver, Kaj Bylling på guitar og Niels Jørn Østergård harmonika og administration. Indimellem suppleret af rutinerede balsspillemænd fra Rebild Spillemændene. Efterårssæsonen er på 12 gange, og alle spillemænd er velkomne til at være med til nogle hyggelige og lærerige aftener.

Del.

Der er lukket for kommentarer.