Oplev cirkus-skrøner, gøgl, suppe, ildshow og historie

0

”Skynd jer at tage vasketøjet ind!, – der er cirkus i byen!”
For mere end 100 år siden fik Himmerland nogle nye eksotiske indbyggere: Der flyttede cirkusfolk til egnen! Cirkusdirektør Heinrich Miehe købte kroen i Rold og byggede nogle år senere Ridehuset, den karakteristiske 12-kantede cirkusbygning man i dag kan besøge ved Cirkusmuseet i Rold.

Noget af denne historie kan man få at høre, hvis man kommer til fortælleaftenen i Buderup Ødekirke, tirsdag den 19. september. Her har arrangørtrioen – Mogens Yde, Ingeborg Sebbelin og Elsebeth Møller – allieret sig med Gert Rubæk, som til daglig blandt andet er formidler på cirkusmuseet, og som denne aften vil fortælle nogle af de spændende historier om cirkus i almindelighed og Cirkus Miehe i særdeleshed.

Cirkusgøgl og varm suppe
Uden for ødekirken er der på fortælleaftenen en cirkustrup, der har slået sig ned, og mens der fortælles inde i det stemningsfulde kirkerum, som vil være oplyst af fyrfadslys, har cirkusfolkene lavet suppe over bål og gjort klar til at lave en lille forestilling udenfor. Så når aftenens tilhørere har hørt historierne – en skøn blanding af autentisk historie og skrøner – vil de rejsende, cirkusfolkene, byde på varm suppe og en lille forestilling.

Flotte ildshows
– Jeg glæder mig rigtig meget til den aften. Der er en masse gode historier knyttet til cirkusfolkene. Det kan godt nogle gange være svært at skelne, hvad der er historiske fakta, og hvad der er ”gode historier”. Men det passer meget godt til emnet – cirkusfolk er farverige personer, og for 100 år siden har de helt sikkert skabt lidt røre i det stille Himmerland.
– Det er noget af dette farverige skue, vi vil prøve at levendegøre for publikum denne aften, fortæller Gert Rubæk.

Til at skabe den rette stemning har man også fået hjælp fra nogle af Stenildgøglerne, der bl.a. er kendte for nogle flotte ildshows, der nok skal lyse op på en mørk septemberhimmel.
Aften-arrangementet, som er en del af kulturugerne i Rebild kommune, er ganske gratis at deltage i.

FOTO: Gert Rubæk er ikke cirkusdirektør, selv om han ligner sådan én på dette foto, taget foran Buderup Ødekirke ved Støvring, – men tirsdag aften den 19. september fortæller han om cirkusdirektører, artister, gøglere, autentisk cirkushistorie, rygter, skrøner og meget andet, når ødekirken omdannes til et fantastisk cirkus-scenarie med levende lys, ildshow, varm suppe og meget mere, – altsammen som et led i Rebild Kulturuger.

Del.

Der er lukket for kommentarer.