Propfyldt af mennesker til podekursus på Boldrup Museum

0

Begejstrede træmænd og -kvinder stod og sad som sild i en tønde, da der onsdag aften i sidste uge blev holdt podekursus med Karsten ’Kortbuks’ Hansen på Boldrup Museum. Kurset viste sig nemlig at være noget af et tilløbsstykke. Flere end 70 gæster fra nær og fjern mødte op, og museets formidlingslokale, – indrettet til 36 personer -, var fyldt til bristepunktet, da tilstrømningen udgjorde det dobbelte antal..!

Den store trængsel gav dog ingen sure miner, og efter Karsten Hansen havde givet en kort introduktion til podning af frugttræer, kastede de mange interesserede gæster sig ivrigt over de utallige forskellige podekviste.

Da aftenen sluttede, var der blevet produceret over 250 nye æbletræer, som nu er klar til at blive plantet i den nordjyske muld.

Direkte tv-transmission

– Pyha, så mange havde vi nu ikke regnet med, der var dukket op. Og da TV2 Nord så mødte op midt i det hele for at sende direkte fra arrangementet, så var det næsten ved at blive helt komisk. Men det har været en rigtig god aften, og det virker til folk har hygget sig, fortalte en noget rødkindet arrangør, Gert Rubæk, som er leder af museets skoletjeneste, da det hele var vel overstået.  – Og på baggrund af den store interesse vil jeg godt love, at det er noget, vi vil gentage næste år. Men det kan nu godt være, vi skal til at overveje at lave det over to aftener med forhåndstilmelding, fortæller han.

…der er andre muligheder

Skulle man have lyst til lære podningens simple kunst, behøver man nu ikke vente et helt år, da Karsten Hansen i den kommende tid laver kurser forskellige steder. Man kan finde mere på hans facebookside.

Del.

Der er lukket for kommentarer.