Om REALDANIA’s kampagne ”Underværker”

0

Som nævnt andetsteds har to projekter i henholdsvis Nørager og Skørping i Rebild Kommune netop modtaget ialt 1.250.000 kr. i støtte fra Realdania.

Med kampagnen Underværker har Realdania støttet byggende ildsjæle siden 2014. Kampagnen sætter fokus på den værdi og forandringskraft, der ligger i frivillige ildsjæles arbejde med det byggede miljø.

Gennem støtte til realisering af konkrete projekterhjælper Underværker ildsjælene med at gøre deres idéer til virkelighed. De støttede projekter er vidt forskellige, men har det til fælles, at de skaber udvikling og fællesskaber lokalt og med det byggede miljø som springbræt.

Der er gennemført fem ansøgningsrunder. Sjette og sidste ansøgningsmulighed har frist i starten af 2018.

Realdania kaldes ofte en fond, men er teknisk set ikke en fond, men en erhvervsdrivende forening, som alle kan blive medlem af, hvis de ejer fast ejendom i Danmark. Den hed først Foreningen Realdanmark, siden Fonden Realdania og hedder nu blot Realdania.

Organisationen blev etableret i 2000 ved salget af Realkredit Danmark til Danske Bank, idet medlemsformuen i Foreningen RealDanmark på ca. 20 mia. kr. blev hensat til velgørende formål.

Målt på kapital er Realdania verdens 28. største velgørende fond eller stiftelse, og verdens største fond med arkitektur som støtteområde.
Ved udgangen af 2015 var godt 147.000 danskere medlem af Realdania.

Medlemmer af Realdania er en del af et fællesskab, som udvikler det byggede miljø i Danmark.’Realdania har siden år 2000 støttet flere end 3.000 projekter med ialt over 17 milliarder kr.

Del.

Der er lukket for kommentarer.