Rebild nu den 15.-bedste erhvervskommune i hele landet

0

Virksomhederne trives generelt rigtig godt i Rebild Kommune, – endda bedre end noget andet sted i Nordjylland. Det er en af konklusionerne i erhvervsorganisationen Dansk Industris årlige undersøgelse af den service og de forhold, kommunen byder de lokale virksomheder.

Blandt de 96 kommuner, som deltager i undersøgelsen, er Rebild den 15. bedste erhvervskommune. Det er en fremgang på fem pladser fra sidste år.
Den vestlige nabo Vesthimmerlands Kommune er nummer 65 på 2017-listen, et fald på 17 placeringer i forhold til sidste år, og Mariagerfjord Kommune falder seks placeringer til nummer 49 blandt Danmarks knapt hundrede kommuner.
Bedre til at håndtere
miljø- og byggesager
Årsagen til fremgangen er blandt andet, at kommunen er blevet bedre til at behandle virksomhedernes miljø- og byggesager, og at politikere og embedsmænd i kommunen holder en god dialog med virksomhederne. Og så er Rebild blandt landets fem bedste kommuner, når det gælder den lokale planlægning af erhvervs- og boliggrunde.

En god dialog
– Kommunen skal have stor ros for at prioritere en bedre dialog med de lokale virksomheder. Blandt andet har borgmesteren og embedsmænd været på flere virksomhedsbesøg og været opsøgende for at få input fra det lokale erhvervsliv, siger formand for DI Aalborg, Peter Rindebæk.
– Og så er det min oplevelse, at kommunen går langt for at finde plads, når for eksempel virksomheder udefra vil flytte til kommunen, supplerer han

Aalborg får bank…
I den modsatte ende af skalaen må Aalborg Kommune igen sande, at de falder tilbage på listen. Siden 2013, hvor kommunen var den 25. bedste erhvervskommune, er det gået støt tilbage. I år er Aalborg Kommune med en 69. plads den dårligst rangerende kommune i Nordjylland.
– Aalborg er i en rivende udvikling, og det går godt for erhvervslivet i kommunen. – En del af den succes er også kommunens fortjeneste, men samtidig er man som kommune også nødt til at lytte, når virksomheder udtrykker, at de er utilfredse med kommunens indsats. Og det er lige præcis det, vi ser i den her undersøgelse, hvor flere end 200 virksomheder fra Aalborg Kommune har meldt tilbage, siger Peter Rindebæk.
Virksomhederne savner blandt andet, at Aalborg Kommune bliver bedre til at hjælpe dem med at skaffe de medarbejdere, de har brug for. Og det er ubetinget det område, som har størst betydning for virksomhedernes muligheder for at vokse, svarer de i DI’s undersøgelse.

Del.

Der er lukket for kommentarer.