Rebild Turistforening holder nytårstravetur for alle i hævd søndag d. 7. januar

0

Rebild Turistforenings fine tradition ”Nytårstravetur” er et fremragende tilbud om at komme ud og få rørt musklerne oven på alle helligdagene, – og for at få forbrændt nogle af eventuelle overflødige kalorier, som er røget indenbords i løbet af højtiden….!

Om turen siger Turistforeningens tovholder, Jens Erik Nielsen: – Nytårstraveturen er en rigtig gammel tradition, som trækker mange folk af huse. Sidste år var der 150, der mødte op, og det er mit indtryk, at mange fik sig en god snak med gamle kendinge.

Start ved P-pladsen
– Turen i år udgår fra parkeringspladsen ved Mosskovpavillonen / St. Øksø, og guide på turen er vores velkendte skovrider, Bendt Egede Andersen. Han vil føre os forbi St. Øksø og Søens Folk, som bader hele året rundt, fortæller Jens-Peder Vium fra turistforeningen. – Vi får se, om der er hugget et badehul i isen, inden turen går videre forbi De gule Banker og Jætternes Baghave, som er en imponerende samling kæmpestore douglasgraner. – Vi kommer også forbi nogle af de pladser, hvor der i Kold Krigs perioden lå ammunitionsdepoter. De er nu fjernet, blandt andet på grund af udviklingen inden for militærteknologien, supplerer Jens Erik Nielsen.

Røverstuen
og Hestegraven
Deltagerne kommer også forbi et par store jordfaldshuller, Røverstuen og Hestegraven, hvor det er håbet, at Bendt Egede Andersen vil fortælle et par af de skrøner, der går om dem,og selvfølgelig også, hvad der er den skinbarlige sandhed….
Tilbage ved Den jyske Længdebane får deltagerne i traveturen en pragtfuld udsigt over den intakte højmose, Lille Øksø Mose.
– Der sluttes af med kakao og boller ved Mosskovegen, og mon ikke Bendt Egede Andersen har en historie om, hvorfor dette egetræ måske er et af de mest fotograferede træer, slutter Jens Erik Nielsen fra Rebild Turistforening.

Del.

Der er lukket for kommentarer.