Skrald på menu’en… – Klima Rebild orienterer om mindsket madspild

0

”Kend dit skrald” på Støvring Bytorv fredag den 23. marts kl. 15-18. er en opfølgning på et lignende – succesfuldt! – arrangement under Klima Rebild sidste år.

I hver en husholdning produceres der hvert år enorme bjerge af skrald, men tænker vi også lidt om kan mængden begrænses betydeligt, og det til gav for både klimaet og miljøet men bestemt også pengepungen. Endelig er det også både sjovt og udfordrende at gå nye veje.
Kigger vi alene på madspildet, så smider vi i Danmark dagligt fødevarer ud svarende til 9.730 propfyldte indkøbsvogne. På årsplan bliver det til 260.000 tons mad. Det kan vi godt gøre bedre, hvis vi køber ind med hovedet og ikke med maven!
I forbindelse med Klima Rebild sætter Rebild Kommunes Affaldskontor fredag den 23. marts fokus på skrald og madspild. Det foregår på Støvring Bytorv (ved Menu) kl. 15-18.

Køkkenchefen
byder på smagsprøver
Her kan du bl.a. møde køkkenchefen på Comwell Rebild Bakker, Thomas Vestergaard Mathiesen, der kommer med idéer til, hvordan råvarer, der de fleste steder ville ende i skraldespanden kan forvandles til spændende retter. Der serveres også smagsprøver.
Her er en forslag til, hvordan stokken og stænglerne fra et blomkålshoved, som de fleste ville skære fra og smide ud, nemt og hurtigt kan forvandles til herlig smørbart blomkålssmør.

HER ER OPSKRIFTEN:
Stokken og stænglerne fra to blomkålshoveder
3 spsk. æbleeddike
3 spsk. koldpresset rapsolie
Salt og peber
Evt. lidt væde fra kogningen
Krydderier

Blomkålsstokke og -stængler dækkes med vand og koges møre i en gryde. Væden hældes fra (gem lidt til senere brug). Når blomkålsstokke og -stængler er afkølet blendes de med eddike, olie, salt og peber til en smørbar konsistens. Tilsæt evt. lidt væde fra kogningen. Smag evt. til krydderier efter eget valg.

Del.

Der er lukket for kommentarer.