Spørgeskema-undersøgelse om kommunens tandpleje

0

En ny spørgeskema-undersøgelse skal sikre, at den kommunale tandpleje kommer så tæt på ”tip-top” som overhovedet muligt i fremtiden.
Rebild kommunes tandklinikker i Nørager, Terndrup og Støvring udfører regelmæssige eftersyn af tænderne og sommetider også reparation på tænder, som ikke har det godt. Arbejdet bidrager til tandsundhed hos børn og unge i kommunen, og det kan måles, fx på antallet af børn og unge, som er fri for huller og på antallet af fyldninger, som laves årligt.

Men der er også andre vigtige måder at fremme tandsundheden hos børn og unge på, end at de blot kommer og får en behandling på klinikken.Tandklinikkernes personale er nemlig også uddannet til at give vejledning i sundhed, som er tilpasset hver enkelt patient til gavn i dagligdagen, hvor familien selv står for at holde tænderne sunde og raske.
Dermed bliver det ekstra vigtigt at sikre sig, at personalets sundhedsfremmende vejledning faktisk bidrager til nogle gode færdigheder i tandbørstning og motiverer til at passe godt på tænderne ude i familierne i et ligeværdigt samarbejde med de kommunale tandklinikker.
Derfor fokuserer den kommende spørgeskemaundersøgelse på at måle brugernes oplevelse af inddragelse koblet med tandplejens sundhedsfremmende aktiviteter. Resultatet af undersøgelsen ligger klar i november. Undersøgelsen fortæller om tandklinikkernes indsats indtil nu, og skal bruges til at skabe størst mulig succes med det fremtidige arbejde.

Husk at udfylde skemaet
Personalet håber på, at mange brugere vil bruge tid på at udfylde spørgeskemaet, så der kommer en solid undersøgelse ud af det.
Undersøgelsen gennemføres i et samarbejde mellem kommunerne Rebild, Hjørring, Brønderslev, Mariagerfjord og Vesthimmerland samt Cand. Psych. Lise Hove fra Tandlægeskolen på Aarhus Universitet.

Del.

Der er lukket for kommentarer.