Store kanoner er kørt i stilling til fritidskonference i oktober

0

Rebild Kommunes storstilede fritidskonference den 31. oktober byder på stærke bud på fremtidens fritidsliv og lægger også direkte op til kommunens politik for folkeoplysning og fritidsliv, som skal gennemgå en revision her i 2018.
Indlægsholdere bliver Ida Auken, MF for Radikale Venstre, rektor Jens Nielsen, Støvring Gymnasium, direktør Jan Ejlsted fra FriluftsRådet og Thomas Bach, næstformand i DIF.
Borgmester Leon Sebbelin byder velkommen, og formanden for Kultur og Fritid, Gert Fischer samler op på konklusionerne og runder af.

Fritidsrådet i Rebild Kommune foreslår, at folkeoplysningspolitikken omdøbes til en fritidspolitik, som både skal dække folkeoplysningen i kommunen og det samlede fritidsliv, så den kan spille sammen med kommunens andre politikker på området.
Fritidsrådet har fået til opgave at revidere den såkaldte Folkeoplysningspolitik, som blev udarbejdet for første gang i 2012.
Siden da er der sket en stor udvikling på tværs i idræts- og fritidsområdet, ligesom der senest er udarbejdet en analyse over idrætshallerne i kommunen og en større foreningsanalyse, som begge giver stærke input til en ny fritidspolitik, der er planlagt til at blive udarbejdet i år.

Et stærkt indspil
– Og det er netop her, at den kommende konference omkring fritidslivet udfordringer kommer stærkt i spil, for med et særdeles stærkt hold af indlægsholdere, som hver i sær vil give deres bud på fritidslivets kommende udfordringer, så bliver vi godt rustet til netop at sætte fokus i kommunens fritidspolitik det helt rigtige sted, fortæller Flemming Knudsen, medlem af Fritidsrådets konferenceudvalg og dermed dybt involveret i planlægningen af konferencen.
– Fritidslivet er udfordret i en tid, hvor alle er på i mere eller mindre grad, og hvor tid er en knap faktor i den moderne familie. Derfor skal konferencen klæde foreningslivet bedre på til at møde disse nye udfordringer, understreger han.

Nogle af målene:
Rebild Kommune skal profileres yderligere på den nationale arena via de klubber, der arbejder målrettet med talentudvikling, og breddeidrætten skal udvikles med plads til både holdidræt, individualitet og i forhold til fritidsudøvere med særlige behov. Hertil kommer at folkeoplysningen og dens tilbud om ny viden, sociale aspekter, sundhed og udvikling skal udbredes mest muligt i det samlede fritidsliv, så mulighederne bliver synlige for så bred en deltagergruppe som muligt.

Input udefra, – JA TAK!
– En af indlægsholderne på konferencen bliver næstformand i DIF, Danmarks Idræts Forbund, Thomas Bach, som med hele DIF’s analyseafdeling bag sig vil kunne sætte dagsordenen for fremtidens fritidsliv, fortæller Helge Søgaard, som arbejder tæt sammen med Flemming Knudsen i Fritidsrådet med at detailplanlægge konferencen.
Men der er også store forventninger til direktør Jan Ejlsted fra FriluftsRådet, som har fingeren på pulsen i forhold til danskernes tilgang til friluftsliv.
– Gennem de senere år har vi netop set, hvordan nye rum i naturen bliver taget i anvendelse, når det gælder fritidsliv og aktiviteter i det fri. Det er ikke nødvendigvis altid i den dybe skov eller på det etablerede idrætsanlæg, fritidslivet udfolder sig, men i stigende omfang også i byrummet og i helt andre rammer, som vi først er begyndt at vænne os til i dag, supplerer Helge Søgaard fra Fritidsrådet i Rebild Kommune.
Fritidskonferencen finder sted den 31. oktober 2018 på Hotel Comwell Sport Rebild Bakker. Alle foreninger inden for fritids- og idrætslivet inviteres til at deltage gratis i den spændende og inspirerende konference.

FOTO: Helge Søgaard (t.v.) og Flemming Knudsen fra Rebild Kommunes Fritidsråd
er på fotoet fuldt optaget af planlægningsarbejdet forud for efterårets
store fritidskonference den 31. oktober på Hotel Comwell Sport Rebild Bakker.

Del.

Der er lukket for kommentarer.