”Sundhed for pengene”, – 14 lokalområder kan søge i 2018

0

Rebild Byråds sundhedsudvalg har besluttet, at projekt Borgerbudget ”Sundhed for pengene” skal fortsætte i 2018. 14 lokalsamfund i Rebild Kommune er udvalgt til at kunne søge de tre puljer på hver 65.000 kr., som bliver uddelt i starten af 2018, med ansøgningsfrist og indlevering af projektbeskrivelser den 29. januar.
De udvalgte sogne, som kan søge i denne omgang, er: Binderup, Blenstrup, Brorstrup, Bælum, Durup, Ha-
verslev, Ravnkilde, Rørbæk, Skibsted, Solbjerg, St. Brøndum, Suldrup, Sønderup og Veggerby.

Udvælgelsen af de 14 lokalområder, som kan søge om at komme i betragtning til at modtage 65.000 kr. til sundhedsfremmende projekter, er sket på baggrund af Sundhedsprofilen, som hvert fjerde år undersøger borgernes sundhed i de enkelte kommuner.

Kom til møde 9. januar og
hør nærmere om projektet
De lokale borgere bestemmer selv, hvordan pengene skal anvendes. For at komme i betragtning er det afgørende, at lokalområdet er motiveret for at fremme sundheden, og at der ligger en plan for, hvordan borgerne vil blive involveret.
Der holdes informationsmøde mandag den 9. januar 2018. På mødet kan repræsentanter fra de 14 sogne komme og høre nærmere
om projektet – og møde nogle af deltagerne fra sidste år.

Ansøgning med gode idéer
Der er ansøgningsfrist mandag den 29. januar 2018. På baggrund af de motiverede ansøgninger – og et ønske om en vis geografisk spredning -, udvælger kommunen tre lokalområder blandt de ansøgende. De får 65.000 kr. Hvad de konkret vil bruge pengene til, finder de i fællesskab ud af, når projektet kommer i gang.

Fællesskabet styrkes
Sundhedsudvalgets formand Annette Søegaard, der har fulgt Borgerbudget ”Sundhed for pengene” tæt, siger: – Det har været godt at se det engagement og de sundhedsfremmende aktiviteter, der er blevet skabt ude lokalt de seneste tre år. Det er mit indtryk, at nye folk er kommet med i fællesskaberne i de deltagende lokalområder og deltagerne melder tilbage at de har været glade for muligheden for at sætte lokal fokus på sundheden.

Del.

Der er lukket for kommentarer.