Svampesuppe efter guidet tur med gift-ekspert

0

– Der er så mange, der arrangerer svampeture her i efteråret, så i aktivitetsudvalget talte vi om at lave noget, som får vores tur til at skille sig ud, siger Jens-Peder Vium fra Rebild Turistforening, som søndag den 10. september tilbyder en svampetur i Nørreskov med kemiingeniør og ekspert i svampegift Poul Erik Brandt, født og opvokset i Arden.

– Jeg har kendt Poul Erik Brandt i 50 år og ved, at han som kemiingeniør har fulgt med svampetoksikologien fra sidelinjen i alle årene,; – derfor lå det lige for at tilføje et nyt fokus: Svampegiftens indvirkning på vores krop?

Godt lokalkendskab
Godt nok er Poul Erik Brandt født i Arden, men han har boet i Århus hele sit voksenliv og kender derfor ikke lokalområdet i detaljer, så hvad var mere nærliggende end at ringe til Erik Arnfred Thomsen, som bor i Aarestrup og som han kender fra Svampeforeningen.
Erik er uddannet biolog og har som hobby svampemand specialiseret sig i bl.a. blækhatte og huesvampe.

Giftsvampe og toksikologi
– Selvfølgelig skal vi slutte af med svampesuppe, siger Erik Arnfred med et smil; – jeg håber, vi finder nogle Karl Johan og andre af de spiselige svampe, som folk gerne vil samle og spise. Det med giftsvampene er noget, vi tager med for at gøre det lidt ekstra spændende, slutter Erik Arnfred Thomsen.

Del.

Der er lukket for kommentarer.