To A-kvalifikationer til Maria og Rawa’s Charon: 1. gang i Rebild Sportsrideklub

0

Mange har sikkert fulgt Maria Larsen Møller fra Rebild Sportsrideklub, i anledning af at hun var til DM i dressur for ponyhold.
Det var en stor drøm, der gik i opfyldelse for Maria og Mette, hendes søster, som til daglig er træner på rideskolen, og træner Maria seks gange om ugen i ca 1-1,5 time.
Til DM gik det godt, ”REB”-holdet blev nr 23 ud af 38 hold, og pigerne var godt tilfredse med den placering i det “fine” selskab.

I weekenden gik turen så til Hedensted, for de to søstre og deres pony Rawa’s Charon.
Her deltog de i et landsstævne. Maria red PRI, PRT og PRM. Maria havde forventning om, at det ville gå godt, og efter at hun havde nået målet om at blive B-ekvipage, var det nye mål en placering på landsplan.
Det ikke bare gik godt; men det gik super godt.
Maria viste virkelig, hvad hun kunne. Lige fra den første indridnings-parade, og gennem hele programmet til slut-paraden.
Det lykkedes således for Maria at komme med i placering. Hun fik en flot 8.præmie i klassen, hvor der var 32 dygtige ekvipager. Men ikke nok med det, hun fik karakteren 67,7%, hvilket er ensbetydende med en A-kvalifikation.
Om søndagen skulle hun så ride nyt program overfor tre nye dommere. Her gjaldt det PRM, – det sværeste dressurprogram der findes for pony. Der er 29 øvelser og en max. pointsum på 410.
Her gjorde Maria og Charon det igen flot, og opnåede 67,6%! Hun blev første uplacerede ; men det gjorde bestemt ikke noget for Maria, -det gav jo den anden A-kvalifikationt til ekvipagen!
(Når man har tre A-kvalifikationer, kan man starte internationale stævner)
På lørdag skal Maria til sit sidste B-stævne, da hun falder for aldersgrænsen til nytår.
Det foregår i Uggerhalne, hvor der er EccoCup finaler.

Om hun her kan lave den tredie kvalifikation er spændende; men hun vil i hvert fald gøre sit allerbedste, og så må vi se… For Maria er det bare vigtigt, at få “en god tur”, altså at hun efter konkurrencen kan sige, at det gik så godt, som hun ved det kan gå.

Kom og se
Maria i Støvring

Søndag d. 3. december er der ridestævne på rideskolen i Støvring, her glæder Maria og Mette sig også til deltagelse på hjemmebanen.

For særligt interesserede kan fortælles at f.eks. PRT-dressurprogrammet består af 28 øvelser. De skal gennem-rides i rigtig rækkefølge og med stor præcision samt korrekt tempo og “facon” på hesten, samt brug af minimale hjælpere, således at ponyen kan forstå, hvad den skal.
Den kan drejes i halsen/nakken, strække benene, trave skråt, gå baglæns, lave piruette mv.
Programmet skal vare ca 5 minutter og 20 sekunder, og man kan opnå max 390 point.
Max point pr. øvelse er 10.
Hvis man skal oversætte karaktererne til dansk er 6= tilfredsstillende, 7=virkelig flot udført, 8=helt fantastisk flot og uden fejl.
Så et tilfredsstillende resultat ligger over 60%
(9 og 10 anvendes stort set aldrig til stævner… kun ved EM og VM bruges de).

Del.

Der er lukket for kommentarer.