Træfningen ved Hollandshus i biffen i Mariagerfjord Kulturkaffe-tilbud

0

En dramatisk nedkastning ved Madum Sø en nat i 1943 endte i direkte ildkamp mellem en modstandsgruppe fra Aalborg og den tyske besættelsesmagt blev i 2017 filmatiseret, og nu kan fden spændende lokale film ses i Mariagerfjord i rækken af KulturKaffe-arrangementer.

– Sæt dig godt til rette i de bløde biografsæder og lad dig rive med af ”Træfningen ved Hollandshus” , der handler om den mest berømte hændelse i Rold Skov under anden verdenskrig, lyder opfordringen. En yderst dramatisk nedkastning ved Madum Sø natten mellem 17. og 18. august 1943 endte i direkte ildkamp mellem en modstandsgruppe fra Aalborg og den tyske besættelsesmagt.
Niels Erik Vangsted blev skudt og Poul Kjær Sørensen taget til fange. Den senere begravelse af Niels Erik Vangsted endte i strejker og oprør i Aalborg, hvor mange mistede livet. En direkte årsag til, at den danske regering 29. august 1943 afbrød samarbejdspolitikken med besættelsesmagten. Som optakt til filmen vil instruktør Henrik Bugge Mortensen fortælle om det store arbejde, der ligger bag filmen, og lidt ekstra historier bliver det også til, da filmen har været hele syv år undervejs!
Bag arrangementet står 4 arrangører, der har forenet kræfterne og skabt konceptet KulturKaffe i Hadsund KulturCenter. Det har vi gjort, fordi vi sammen har mulighed for at lave flere, alternative og billigere kulturarrangementer for borgerne i Mariagerfjord fortæller Hanne Guldhammer fra Mariagerfjord Bibliotekerne.

De 4 er LOF Mariagerfjord, Ældre Sagen Hadsund, Spillestedet Frikvarteret og Mariagerfjord Bibliotekerne. Vi håber, at der vil blive taget godt i mod konceptet, og at borgerne vil støtte op om det, så vi kan fortsætte med at gøre mere for flere. På bibliotekets hjemmeside mariagerfjordbibliotekerne.dk og på mariagerfjord.lof.dk er der link til køb af billetter til filmen der bliver vist d. 27. februar i Hadsund Bio.

Her kan man også se mere om de næste arrangementer med naturfotograf Hans Flou i marts og tidligere drabschef Kurt Kragh i april. Hanne Guldhammer opfordrer til, at man er hurtigt ude, da der allerede er solgt en del billetter til KulturKaffe-arrangementerne.

Del.

Der er lukket for kommentarer.