Triathlon, Ironman og nu også ”Stoneman” i Himmerland

0

Himmerland er helt fremme i løbeskoene, når det gælder udendørs fritidsaktiviteter, – såkaldte outdoor-events.
Der afholdes hvert år et stigende antal løb i Danmark, og temaerne spænder fra alskens motionsløb til Ironman.
Søndag den 3. september så en helt ny type løb dagens lys, da Stenaldercenter Ertebølle afholdt verdens første ”Stoneman”.

En Stoneman går i modsætning til en Ironman ikke ud på, at man som individuel deltager knokler sig gennem løb, cykling og svømning.
I stedet var der lagt op til en familietur i et fantastisk kulturlandskab, hvor hele familien skulle arbejde sammen om at udføre opgaver, som alle relaterede sig til stenalderfund gjort i Ertebølle.
– Det er ikke vigtigt, hvem der kommer først, men at man kommer i mål sammen og har en dejlig dag i familiens og stenalderens tegn, siger centerleder og arkæolog Louise Villadsen.

Flere end til verdens-
premiere på Ironman…
Godt 180 deltog i verdens første Stoneman. Arrangementet er blevet til i et samarbejde mellem P4, Historier om Danmark, Vesthimmerlands Museum, DGI og Stenaldercenter Ertebølle.
Det fælles samarbejde har mundet ud i en oplevelsesrig dag i den skønne natur omkring Ertebølle.
– Da man afholdt verdens første Ironman på Hawaii, var der 15 deltagere, så det må siges at være en succes, at vi har kunnet tiltrække så mange til dette lidt anderledes arrangement, siger Louise Villadsen og nævner, at der lokalt har været mobiliseret 30 hjælpere, der med højt humør og entusiasme har bemandet posterne un-
dervejs, mens en gruppe har stået for det kulinariske indslag i form af fremstilling af de lækreste vildtburgere.
Mange af de deltagende familier var repræsenteret af tre generationer, og turen rundt i Ertebølles stenalderlandskab foregik for nogle deltagere i klapvogn, mens andre tog stokken til hjælp.

Kopieres i udlandet
En heldig familie kunne ud over selve oplevelsen rundt til posterne også drage hjem med en særdeles lækker gavekurv spækket med vildtprodukter samt gaveartikler fra stenaldercentrets butik.
Rygtet om Ertebølles Stoneman har allerede bredt sig til interesserede uden for Danmarks grænser.
Louise Villadsen er således blevet kontaktet med en forespørgsel fra tyske stenalderentusiaster, der ønsker at kopiere konceptet.

FOTO: Ved af Stonemans poster, ”Skyd en hval”, bød på en udfordrende sigteøvelse: Deltagerne skulle forsøge at få ram på en hval, som i dagens anledning var svømmet helt tæt på stranden…

Del.

Der er lukket for kommentarer.