”Vis Værdien” – hæder til alle Rebilds fritids- ildsjæle

0

Rebild Kommune vil på den nationale Frivillig Fredag gerne sige en festlig tak til alle frivillige fra kultur, fritid og det sociale område. Årets festdag finder sted fredag den 29. september i Blenstruphallen ved et arrangement på to en halv time fra midt på eftermiddagen.

Temaet for Frivillig Fredag 2017 er ”Vis Værdien”. På baggrund af ”Vis Værdien” opfordrer Frivilligrådet til, at dagen bruges som en anledning til at vise, hvordan frivilligheden bidrager med værdi, både for samfundet og den enkelte.

Sammenhængskraft
Frivilligheden skaber sammenhængskraft og tillid i samfundet, demokratisk dannelse og medborgerskab, og har stor værdi i forhold til de velfærdsudfordringer frivillige foreninger løfter og forebygger.
Noget af det, der gør frivilligheden så værdifuld, er at den skaber fællesskaber.
At være en del af et fællesskab betyder, at vi som mennesker lærer af hinanden, får venner, vi deler interesser med, møder mennesker, der gør os glade, får anerkendelse og ansvar overfor andre.
Det skaber tillid og selvtillid.

”Vis de gode ting”
– Lad os bruge Frivillig Fredag 2017 til at vise de gode ting, som man kan få ud af at være frivillig; måske kan vi inspirere endnu flere til at blive en del af de frivillige fællesskaber, lyder det fra Rebild Kommune.

Alle frivillige inviteret
Alle frivillige fra kultur, fritid og det sociale område er inviteret, når Frivillig Fredagsfesten i år afholdes den 29. september i Blenstrup Hallen.
Her kan man høre om livet i og omkring hallen, der serveres en let anretning, og der vil være munter underholdning i form af ”Hønsesnak og Hanegal” ved Anni Gamborg og Else Marie Drost som stiller spørgsmålet:
”Hvorfor bugner det danske sprog af hønseudtryk – og hvad er det, vi kan lære om os selv ved at kigge ind i hønsegården?

Gok-gok hele livet…
– Kom med på en morsom, eftertænksom og ganske uvidenskabelig rejse ad to spor, hvor vi med billeder, fortællinger og fællessange følger hønen og mennesket fra fødsel til død, lyder det fra Anni Gamborg og Else Marie Drost.
Med udgangspunkt i Anni Gamborgs glade og humoristiske hønse-malerier og Else Marie Drosts musiske og poetiske repertoire stiller makkerparret skarpt på den måde, vi mennesker vælger at leve vores liv på,
– og dét er nok en tanke værd..!

Del.

Der er lukket for kommentarer.