5 grunde til at udskifte din benzinbil med en el-bil

0

Flere elbiler på vejene står højt på prioriteringslisten hos mange lande. Ikke nok med at de er en skridt i den rigtige retning, i forhold til at udlede mindre CO2 og skabe et bedre luftmiljø i byerne, så er de også mere energieffektive og støjer mindre.

Teknologien hos elbiler gennemgår hurtig innovation og udvikling. Derfor er der også flere fordele, ved at vælge en elbil fremfor en benzin- eller dieselbil.

Hvis du stadig mangler noget indsigt i, hvilke fordele elbiler besidder, så læs med nedenfor, hvor du får 5 grunde, der henleder din opmærksomhed på, hvilke fordele der er ved elbiler.

1. Elbiler støjer mindre

Bilstøj er stort problem for mange mennesker, især dem der bor i nærheden af større veje. I takt med at der kommer flere biler på vejene, bliver støjen et større problem. Det er derfor super essentielt at det nu er muligt at anskaffe sig en bil, der næsten ikke støjer.

Hvis du altid har kørt benzin eller diesel-bil, vil din første oplevelse med en el-bil overraske dig. Elektriske motorer giver nemlig næsten ingen støj, hvilket ingeniører har perfektioneret i årtier. Den eneste lyd, du kan høre, er sandsynligvis den dæmpede brummen af ​​dæk på vejen og dette er en stor forskel, hvis du er en dem der ejer en benzinbil, hvor støjniveauet er oppe omkring 75-80 decibel.

Elbiler er altså ikke kun en fordel for dig, men kan gøre mange mennesker glade, som ellers er vant til meget bilstøj.

2. Lave vedligeholdelsesomkostninger.

Almindelige benzin- og dieselbiler har en lang række af vedligeholdelsesomkostninger. Flere af disse undgår du dog, hvis du vælger en elbil.

Elbiler kræver ikke olieskift, fordi der ikke bruges nogen olie til at køre motorerne. Det samme gælder for blæserbælter, luftfiltre, tændrør eller andre dele, der lejlighedsvis skal udskiftes til en benzinbil.

Selv bremserne på en el-bil holder længere end en benzinbil, fordi el-biler bremser bilen ved at bakke den elektriske motor i stedet for at anvende mekanisk friktion. Hovedkomponenten i en elbil – nemlig batteriet har også høj holdbarhed og flere forhandlere tilbyder 8 års garanti.

Så hvis du står overfor om din gamle benzinbil skal have en større og dyrere reparation, er det værd at overveje, om du i stedet skal lade den ende som skrotbil, og bruge din fortjeneste på at investere i en el-bil.

3. Elektriske køretøjer er mere energieffektive.

Forbrændingsmotoren for en konventionel brændstofbil mister 62,4% brændstof som varme, og det er kun 15% af den energi, der er lagret i gastanken, som bruges til at flytte bilen. Resten går tabt gennem friktion og eksterne kræfter såsom aerodynamisk træk. Til forskel fra en benzin bil, konverterer en elbil 90% den kemisk energi til elektrisk energi.

Derfor kan du med bedre samvittighed køre rundt i en elbil, da disse er langt mere energieffektive.

4. Bedre for miljøet

Den største fordel ved elbiler er det bidrag, de kan yde til forbedring af luftkvaliteten i byer. Uden udstødningsrør producerer rene elbiler ingen kuldioxidemissioner under kørsel. Dette reducerer luftforurening betydeligt.

Enkelt sagt giver elbiler os renere gader, hvilket gør vores byer til et bedre sted at være for fodgængere og cyklister. I løbet af et år kan kun en elbil på vejene spare i gennemsnit 1,5 millioner gram CO2. Det svarer til fire returflyvninger fra London til Barcelona.

Hvis du går op i miljøet, kan du altså med stor fordel investere i en elbil og gøre din samvittighed en tjeneste.

5. Elektricitet er billigere end benzin.

Danskerne betaler i gennemsnit 11,5 kroner for benzin, hvilket egentligt ikke ser ud af meget – indtil du sammenligner det med det faktum, at mange elbiler kører til en tredjedel af denne pris, da elektricitet er betydeligt billigere end benzin.

Og hvis du vælger at oplade din elbil i din garage det meste af tiden, kan en installation af solpaneler i dit hjem, spare dig endnu flere penge på at drive både din bolig og din elbil.

Derfor er det værd at overveje om en sådan investering kan betale sig for det. Det afhænger i høj grad af, hvad du ska bruge din bil til og hvor meget du bruger den.

Share.

Der er lukket for kommentarer.