”Sætter mig ned i Rebild Bakker og får idéer til nye retter”…
“Jeg vil sætte mig ned i Rebild Bakker for at opleve, se og smage, hvad jeg kan bruge i madlavningen”, siger Thomas Mathiesen, som er chefkok på Comwell Rebild Bakker. Comwell har været med i Klima Rebild lige siden starten for fire år siden.
Hvert år har hotellet sammen med Rebildhus, Mosskovpavillonen og Rold StorKro haft klimavenlige menuer på spisekortet.
Også i år – i uge 13 og 14 – hvor Klima Rebild 17 løber af stablen, vil de fire restauranter sammen annoncerer med forskellige klimamenuer.
Glæder sig til samarbejde
Det synes Thomas er helt fint og siger: – Efter jeg var udlært, arbejdede jeg en årrække i Sydfrankrig. Der var vi vant til at arbejde sammen, – hvis et spisested havde for mange trøfler, byttede de måske trøfler for gode fisk hos et andet spisested. Jeg kender ikke de andre restauranter her i området endnu, – jeg startede først i november her på Comwell; men glæder mig rigtigt meget til at lære dem at kende. – Nu skal vi jo være sammen til åbningen af Klima Rebild 17 på Rold StorKro, – det bliver godt.
Klima Rebild 2017 åbnes den 26. marts
Åbningen af Klima Rebild 17 finder sted den 26. marts sidst på eftermiddagen, hvor Rold Storkro er vært. Borgmester Leon Sebbelin og en stor flok 3. klasser fra Skørping Skole vil åbne Klima Rebild 17.
Snobrød, kaffe og klimakringle
Bagefter tager alle børnene i skoven og bager snobrød mv, mens alle øvrige, som er kommet til åbningen, får kaffe og klimakringle.
Her kan alle deltage i debatten med de fire restauranter – Rold StorKro, MosskovPavillonen, Rebildhus og Comwell – om klimamenuer, ”Den grønne nøgle, energi- og vandbesparelser, ændrede arbejdsgange osv., som restauranterne har gennemført. Her vil blandt andre Thomas Mathiesen fortælle mere om, hvad de vil bruge i madlavningen fra Rebild Bakker.
Bæredygtige råvarer
– Vi skal jo selv vise, at vi arbejder bæredygtigt her på Comwell, siger Thomas og tilføjer: – Det handler om bevidsthed og er en lang læreproces for os alle. For eksempel samler vi her i marts måned her i marts måned alt det, der bliver smidt ud fra vores personalekantine, og ser på hvor meget kød, grønt og brød, det består af. Så kan vi tale sammen om det, mindske spildet og sammen-
sætte maden til de behov, vi faktisk har eller ønsker at have. Det er alle ansatte med til.
En koncernbeslutning
Comwell koncernen, som har besluttet at alle kædens hoteller og restauranter skal omstille til en grøn profil, der er baseret på bæredygtige arbejdsprocesser og produkter, tilbyder blandt andet en særlig uddannelse til medarbejderne, og der er udviklet at spil, som bringer alle disse forhold ind i hverdagen.
– Dette spil bruger vi tit, siger Morten og fortsætter: – Det er så vigtigt, at det rodfæstes overalt. Vi har jo alle sammen vaner, som skal ændres. Og ikke mindst er det vigtigt at vores kokkeelever, som vi har fire af, får denne nye
bæredygtige tankegang ind i rygmarven. De skal bære klima- og bæredygtigheden ind i fremtidens mad.
Partiledere i kamp med knive, potter og pander
Thomas Mathiesen har også taget initiativ til et andet arrangement i Klima Rebild i år: Masterchef den 2. april i to timer sidst på eftermiddagen på Comwell, hvor han i samarbejde med Klima Rebild inviterer alle partilederne i Rebild Kommune til en dyst efter MASTERCHEF-konceptet.
Der laves to hold: Rød blok og Blå blok.
Til rådighed vil der være et udvalg af råvarer med fokus på økologi og bæredygtighed. Der vil dog være små fælder, som skal teste, hvor dygtige partilederne er til at
tænke danske, økologiske, lokale og ikke mindst bæredygtige råvarer, når de skal fremstille lækre grillretter. Thomas instruerer deltagerne i reglerne for konkurrencen inden start.
Kreativitet og velsmag
Vinderne er holdet, som formår at lave den mest kreative og velsmagende ret med valg af de rigtige råvarer og mindst råvarespild. Konkurrencen vil foregå i hotellets atriumgård – under pavilloner, hvis vejret gør det nødvendigt – hvor tilskuerne kan følge det spændende forløb.
For tilskuere vil der være smagsprøver – klimahapsere – fra Comwell’s bæredygtige køkken lavet af hotellets kokke.