Klimavenlig kokkedyst blandt gastronomiske lokalpolitikere

Annonce

Søndag eftermiddag havde Thomas Mathiesen, chefkok på Comwell, inviteret alle partilederne i Rebild Kommune til at dyste om at lave den bedste klimamenu – en forret og hovedret – efter MASTERCHEF-konceptet.

Et udvalg af lækre råvarer med fokus på økologi og bæredygtighed var sat frem. Thomas havde været ud i naturen og bl.a. plukket ramsløg. Der var dog fælder, som skal teste, hvor klimabevidste partilederne tænker i forhold til om det er danske, økologiske, lokale og ikke mindst bæredygtige råvarer, de ville vælge til deres klimamenuer. Thomas instruerer deltagerne i reglerne for konkurrencen inden opstart.

Kreativ, velsmagende – samt klima- og miljøvenlig!

Vinderne er det hold, som formår at lave den mest kreative og velsmagende menu med valg af de rigtige råvarer og mindst råvarespild.

Konkurrencen foregik i hotellets atriumgård, hvor der var etableret to udekøkkener med hver to grill, så tilskuerne kunne følge det spændende forløb.

Tilskuerne kunne imens smage på Comwells bæredygtige køkken: Stenbiderrogn serveret på blinis med røget cremefraise, shots af rødbede/æble og gulerod/ingefær og chokolademuse med ølmarinerede blåbær.

Politikerne blev opdelt i to hold på tværs af partiskel

De tilmeldte lokalpolitikere blev inddelt i to mesterkokke-hold, på tværs af partigrænserne:

1. Leon Sebbelin, Radikale; Jeanette Sagan, Rebildlisten; Thøger Elmelund Kristensen, Socialdemokratiet

2. Anette Bruun, SF; Per Alstrup, Alternativet; Allan Busk, Den sociale Fællesliste; Bent Skovgaard Olsen, Enhedslisten

Hektisk grill-aktivitet

Efter en god times til tider hektisk aktivitet; men også med megen spøg og skæmt, præsterede de to hold deres resultater:

1. Forret: Varmrøget laks på ost, laks i svøb m. friske æbler, grønkål og porre; Hovedret: Svinekam på rodfrugter.

2. Forret: Vegetarfrikadeller af rodfrugter m. spidskål, champignon og pærer; Hovedret: Grillet torsk med blomkålssalat m krydderurter, pærer og ostesovs

Dommerne smagte og voterede. Begge hold præsterede gode resultater, som nok kan tilskrives, at selvom de er på udebane som kokke, så er de vant til at samarbejde og præsterer resultater. Samlet gik hold 2 af med sejren, især i forhold til valget af råvarer: Torsk og vegetarisk ret.

På fotoet øverst: Det var en flok talentfulde mesterkokke – såvel professionelle som amatører – der satte hinanden stævne ved grillene hos Hotel Comwell Rebild Bakker. Her ses begge de to deltagende hold sammen med de strenge men retfærdige dommere..!