Boldrup Museum inviterer til pløje- og sådag med solid bondekost på menuen
Før man kan høste, skal man så. Og meget passende er det lige netop såning, der er på programmet, når Boldrup Museum på lørdag den 25. april får besøg af medlemmer fra Motor- og Traktorklubben Jylland på den årlige pløje- og sådag på museet. Alt arbejde udføres med veteran-modeller inden for maskiner i landbruget.
– Det er vist det, der på nudansk hedder en win-win situation, fortæller museets naturvejleder Gert Rubæk. – Vi får pløjet og tilsået vores marker, vi giver museets gæster en sjov oplevelse, og traktorentusiasterne har en rigtig god dag, hvor de får lov til at demonstrere deres hobby for publikum. Allerede fra morgenstunden begynder de første traktorer at rulle ind på museet, og midt på formiddagen er der masser af velholdte gamle maskiner, som er klar til at gå i gang med dagens arbejde.
Forkælede koner….(?)
– Det er ret imponerende at se på. Der er virkelig tale om entusiaster, og hvis traktorfolkene forkæler deres koner lige så meget, som de forkæler de gamle traktorer, så må konerne være meget lykkeligt gift, fortæller Gert Rubæk med et glimt i øjet. – Men jeg har nu en mistanke om, at det er traktorerne, der får mest opmærksomhed…
Lækker, solid bondekost
Som ved en rigtig arbejdsdag på landet i gamle dage er maden et vigtigt afbræk i dagens dont, så ved middagstid serveres dagens menu, som selvfølgelig er god, gedigen bondekost: Forloren hare med kartofler og sovs. Bagefter serveres der ikke dessert, men ”efterret” eller ”eftermad”, som det hed – eller hedder – på landet, og det er selvfølgelig også en dansk klassiker, nemlig frugtgrød med fløde. Traditionen tro, når der holdes arrangement på museet, har arrangøren, Boldrup Museumsforening, også lavet kaffe og kage. Arrangementet er gratis for publikum, men der skal betales for den nævnte menu samt drikkevarer.
Hans Henrik Borup Laugesen

