Årsmøde med fokus på digitalisering og fremsynet innovation

0

Det blev et spændende årsmøde i Rebild Erhvervsråd og Business Rebild, med Marel, Juelstrupparken i Støvring, som vært. Lars Jøker, Managing Director hos Marel, lagde ud med at vise rundt og fortælle om den succesrige leverandør af innovativt og effektivt produktionsudstyr til fødevareindustrien over hele kloden.

-Vi er stolte over, hvordan vi er med til at transformere fødevareindustrien i tæt samarbejde med vores kunder. Samtidigt er det altid godt at mødes med andre erhvervsfolk og på den måde udbygge vores netværk og skabe gode relationer i vores lokalområde, lød det blandt andet fra Lars Jøker, som fremviste de innovative maskiner, der har bragt Marel i front på verdensplan, når det gælder produktionsudstyr til fødevareindustrien (se grå faktaboks).

Sluk hjernen ind imellem
Udover Marels innovative historie fik tilhørerne et tankevækkende indlæg af Imran Rashid, speciallæge, innovationschef og forfatter bag bogen ”SLUK – kunsten at overleve i en digital verden”: Hvordan man som erhvervsdrivende skal navigere i den moderne digitale verden. Og hvordan man, vigtigst af alt, lærer at slukke, – slukke for hjernen ind imellem, og beskæftige sig med noget helt andet end sit job: – Japanerne har ligefrem et ord for det, ”Karōshi”, som oversat til dansk betyder: ”Død af overarbejde”….

Opløftende engagement
Erhvervs- og turistchef Jane Bejlegaard Lindberg fra Business Rebild, som var ordstyrer på årsmødet, glæder sig over den aktivitet og det engagement, de deltagende erhvervsdrivende lagde for dagen: – Opløftende at mærke virksomhedernes engagement og interesse for udviklingen i Rebild Kommune; det gør mig personligt meget stolt over vores erhvervsliv i kommunen, konstaterer hun.
Årsmødet bød også på valg af nye medlemmer til ledelsen i Rebild Erhvervsudviklingsråd, hvor medlemmerne for den næste periode bliver: Søren Elisiussen, Liftup, Rene Thomasbjerg, Lars Pedersen & Søn, Jane Andersen, Comwell Rebild Bakker, og Stefan Berg, Globaltools. Susan Vonsild, Interlink, og Henrik Degn, Degn Grafisk, blev valgt som suppleanter.

FACTS OM MAREL:

Marel er den førende globale leverandør af avancerede systemer og serviceydelser til fjerkræ-, kød- og fiskeindustrien.

Vi dækker alle aspekter af produktionen, og tilgodeser dermed alle produktbehov hos vores kunder.

Vores avancerede udstyr og systemer hjælper fødevareproducenter i alle størrelser på alle markeder til at producere med størst mulig effektivitet.

Vores team består af ca. 5.400 medarbejdere på verdensplan, kontorer og datterselskaber i 30 lande på tværs af seks kontinenter og et netværk af mere end 100 agenter og distributører.

I Danmark er vi ca. 600 ansatte fordelt på lokationer i Aarhus, Støvring, København og Holbæk.

(Fra Marels
hjemmeside)

FOTO: Deltagerne fik ved selvsyn et godt indtryk af den sikre og effektive fødevarehåndtering, Marels teknisk avancerede produktionsudstyr er kendt for. Her gælder det afdelingen Salmon Division, som udelukkende beskæftiger sig med udstyr og procesløsninger til lakseindustrien.
Den anden afdeling hos virksomheden i Juelstrupparken i Støvring er Meat Preparation Division med fokus på hakkere og mixere, som indgår i produktionslinier til fremstilling af burgere, kødboller, salami og pølser samt nuggets over hele verden.

Share.

Der er lukket for kommentarer.