Arden Skole får 200.000 kr. takket være super sej naturfagslærer

0

Novo Nordisk Fonden giver Vibeke Prip Larsen fra Arden Skole årets naturfagslærerpris som anerkendelse af en ekstraordinær indsats inden for undervisningen i de naturvidenskabelige fag i grundskolen. Med prisen følger en personlig hæder på 50.000 kr. og 200.000 kr. til Arden Skole.

På Arden Skole har naturfagslærer Vibeke Prip Larsen taget initiativ til skolens science- og innovationslinje. Derudover har hun bl.a. taget initiativ til at etablere skolehaver i et internationalt samarbejde med fire europæiske lande. Her har eleverne anlagt køkkenhave og plantet danske træer og buske. Samtidig har Vibeke Prip Larsen med sit store engagement øget elevernes nysgerrighed og interesse for naturfag og har været med til at forankre naturfag på skolen, bl.a. gennem et fagudvalg, som Vibeke Prip Larsen ligeledes er initiativtageren bag. -Vibeke er en ægte ildsjæl med et usædvanligt stort fagligt og personligt engagement, og jeg synes naturligvis, at det er fuldt fortjent, at Vibeke bliver anerkendt for sin flotte indsats, siger skoleleder Jan Nielsen.

Penge til nye lokaler

Den officielle overrækkelse af prisen finder sted i dag, tirsdag den 26. april, i forbindelse med finalen i Unge Forskere i Forum i København. Prisen er på i alt 250.000 kr., og bliver fordelt sådan, at Vibeke Prip Larsen modtager en personlig hæderspris på 50.000 kr. og Arden Skole modtager 200.000 kr. –Pengene vil være til stor gavn for både skolen og eleverne. Her vil vi i samarbejde med Vibeke og de andre naturfagslærere forbedre det naturfaglig miljø i vores nye lokaler i forbindelse med ombygningen af skolen, slutter skoleleder Jan Nielsen.


NOVO NORDISK FONDENS NATURFAGSLÆRERPRIS

Novo Nordisk Fondens Naturfagslærerpris har til formål at anerkende og synliggøre en ekstraordinær indsats inden for naturvidenskabelig undervisning på grundskoleniveau i Danmark.

Der uddeles årligt to priser: En til en lærer øst for Storebælt og en til en lærer vest for Storebælt.

Hver pris er på 250.000 kr. bestående af en personlig hæderspris på 50.000 kr. og 200.000 kr. til skolen. Andelen, som tilfalder skolen, skal anvendes til udvikling af den naturfaglige undervisning.

Share.

Der er lukket for kommentarer.