Arden støtter cancer-kampen med 43.000 kr. fra Stafet for Livet 2018

0

Stafet for Livet, den landsdækkende folkelige ”algang” i kampen mod cancer, blev for første gang gennemført i Arden i dette efterår, – og det blæev en flot debut for Arden: – I ugerne op til Stafetten var arrangørerne godt spændte på, om der nu kom nogen, kunne det løbe rundt, var der kage nok osv. osv., fortæller en af ildsjælene bag den lokale opbakning, Anne Marie Mikkelsen.
– Og ja – der kom nogen – vi blev 279 deltagere plus en del gæster, som dukkede op og dermed også støttede Stafetten, fortæller hun.

En del kom ned på pladsen, og skulle lige se hvad det var, der foregik. Nogle blev inspireret til at melde sig på og gå et par runder, nu de alligevel var kommet. Og nogle købte måske en kop kaffe eller en lyspose. Alt havde stor værdi – både for fællesskabet og for overskuddet.

Et fornemt resultat
43.000 kr. til Kræftens Bekæmpelse, – hvoraf 10% går til lokalt arbejde i Mariagerfjord – blev resultatet af anstrengelserne: – Et overskud, som i den grad skyldtes de lokale ildsjæle og virksomheder, der bidrog med mad, vand, lys, praktisk arbejde, blomster, gaver osv. Noget der er helt unikt i forhold til mange andre steder i landet, fortæller Anne Marie Mikkelsen på vegne af de mange frivillige, som bakkede op.

Velsmagende sponsorater
Der blev gavmildt doneret kager i så rigelige mængder, at flere af dem endte på auktion om søndagen, og dermed bidrog de også til det flotte overskud.
I løbet af døgnet blev der hygget både i de små telte og i det store fællestelt. En af deltagerne fortæller: ”Vi gav knus, vi talte på ruten, vi var stille sammen til lysceremonien, vi grinede – vi havde det hyggeligt sammen”!
Og det var nemlig fællesskabsfølelsen, der var karakteristisk for Stafetten. Ved den efterfølgende evaluering var der hele 97%, der nikkede ja til dette.

Lysposer med
håb, støtte og minder
Særligt stemningen omkring lysceremonien gjorde et stort indtryk. Stilheden, sangen, de mange lysposer smukt arrangeret i aftenmørket. – Dér stod vi i stilhed, side om side, og havde alle én, vi tænkte særligt på – og vidste samtidig, at det havde han eller hun lige ved siden af også. Det gik lige i hjertet på de fleste, konstaterer Anne Marie Mikkelsen.

– klar igen i 2019..!
– Næste år er vi klar igen, forsikrer hun og fortæller, af hensyn til læsere, som allerede nu vil sætte et stort kryds i kalenderen: – . Det bliver i weekenden 7-8. september, hvor vi håber at se rigtig mange igen, uanset om man tilmelder sig stafetten, eller man bare har lyst til at være gæst på dagen.
– Alle er velkomne. Vi siger stor tak til alle, der var med til at gøre Ardens første Stafet For Livet til 24 fantastiske timer i fællesskabets ånd, slutter Anne Marie Mikkelsen.

FOTO: Lysposerne med personlige hilsner og tanker til støtte og minde.

Share.

Der er lukket for kommentarer.