Binderup Sogn vil lave sundhed og motion langs Hovedvejen (A13) for 65.000 kr.

0

Binderup Sogn repræsenteret ved St. Binderup og Ll. Binderup borgerforeninger , blev tidligere på året tildelt én af de tre poser penge på 65.000 kr, fra Rebild kommune, til sundhedsfremmende aktiviteter i lokalområdet, ”Sundhed for pengene”.

Medio marts var der indkaldt til borgermøde i området, så alle borgere havde mulighed for at komme med ønsker om, hvad pengene kunne bruges til. Der var mange gode indlæg, som i alt udmundede i 9 projekter, der afholdes i løbet af året.

Penge nok til alt             – Den oprindelige plan var, at der skulle stemmes om hvilke projekter, der skulle tilgodeses med økonomisk støtte, men den lykkelige situation er, at der faktisk er plads til alle projekter inden for budgettet, fortæller Jette Krogstrup på vegne af styregruppen i ”Sundhed for Pengene, Binderup Sogn.Projekterne spænder vidt, fra orienteringsløb, geochacing, cykling og sang – til LOF-kurser omkring måltids-sammensætning, førstehjælpskurser og livsstil/sundhed. Der er således aktiviteter for enhver smag og for alle aldersgrupper, og mange af projekterne forløber én gang ugentligt, mens andre kun en enkelt gang i året. Alle projekter afvikles så vidt muligt indenfor Sognets lokalområde – enkelte cykelture m.m. dog udenfor området.

Officiel start lørdag      Et par af projekterne er allerede så småt startet op, men lørdag d. 9. maj om eftermiddagen skydes projekt ”Sundhed for pengene” for alvor i gang. Det sker med en orienteringsdag på Ll. Binderup Legeplads/missionshus for alle borgerne, hvor der vil blive orienteret om alle projekterne, og mulighed for at møde sin nabo, genbo eller familien i den anden ende af sognet.
Borgerne bliver løbende orienteret om aktiviteter via Facebook gruppe og nyhedsmails.

– Der er således stort håb om, at det alligevel kan lade sig gøre at få motion og være sunde, trods en lidt akavet beliggenhed for et sogn langs en hovedvej, lyder det fra styregruppen, som slutter: ”Hvor der er vilje – er der en vej” 🙂

Share.

Der er lukket for kommentarer.