Boblberg.dk har rundet 1.000 brugere i Rebild

0

Stadig flere borgere i Rebild Kommune har succes med den digitale borgerportal Boblberg.dk, og de gode erfaringer danner nu baggrund for et stort fremstød for Boblberg.dk i den store nabokommune mod nord,  Aalborg, plus en række mindre kommuner.

Det er nu 10 måneder siden den digitale borgerportal Boblberg.dk startede i Rebild Kommune.

Boblberg er som tidligere omtalt her i Vores Avis en ny måde at udvide og/eller skabe sig et netværk i kommunen.

På den korte tid ser man allerede stor succes for borgerne i Rebild Kommune, da der allerede nu er over 1.000 personer, som har oprettet sig som bruger.

Det bobler!

Det vrimler med ”bobler”, som opslagene bliver kaldt derinde, og der er noget for enhver smag. Portalen bliver primært brugt af borgere, som søger nogle at dele deres fritidsinteresser sammen med. Aktuelt er det aktiviteter som cykling, gåture, kort- og brætspil – herunder whist, backgammon og skak, dans i forskellige former, hækling, læsning og mange flere. Derudover søges der også folk til fælles madlavning, bankospil, venner/veninder at hygge eller dele oplevelser med. Foreninger og institutioner søger frivillige til bl.a. besøgsvenner til ældre.

En platform for alle

På Boblberg.dk er det derfor muligt at finde lige præcist det man selv søger, da det kun er fantasien, der sætter grænser for, hvilken bobl man skal lave. Hjemmesiden er for alle borgere i kommunen, og den er desuden helt gratis at bruge.

Der er gode chancer for at finde et match på Boblberg.dk. Hele 78% af borgerne har fået et eller flere svar på deres bobl fra andre personer på hjemmesiden.

God til at skabe netværk

Hjemmesiden henvender sig især til de borgere, som ikke har lyst eller tid til forpligtende aktiviteter, som er fastlagt hver uge.

Seniorerne især har god mulighed for at finde sammen med andre personer på egne præmisser, fx i dagtimerne, når der ofte er mindre tryk på faciliteterne rundt omkring, fordi de fleste er på arbejde.

Samtidig er hjemmesiden en god mulighed for nytilflyttede borgere i Rebild Kommune, da det er en nem måde at skabe et netværk.

Målet er større aktivitet

Målet med Boblberg.dk er at fremme eller skabe en mere aktiv hverdag for borgerne i Rebild Kommune.

Borgerne er desuden selv med til at skabe en spændende fritid, som indeholder alle de aktiviteter, man selv holder af at lave.

Succesen fortsætter som nævnt i andre kommuner på baggrund af succesen i Rebild Kommune.

Nabo-afsmitning

Succesen i Rebild Kommune er ikke gået ubemærket hen hos den store nabokommune

Aalborg, som også lige er gået i luften med Boblberg, og også dér er der allerede ved at komme godt gang i adskillige aktive borgere, som lægger bobler op på hjemmesiden og derved får skabt sig nye netværker og en mere spændende og aktiv hverdag, som bl.a. indeholder stavgang, filmhygge med videre, –  eller legekammerater til de mindste borgere.

Share.

Der er lukket for kommentarer.