Boblberg – et seniorhit!

0

Det sociale medie boblberg.dk hitter hos 50+ generationen i Rebild Kommune.

– Seniorer finder via det nye sociale medie i stor stil sammen om fælles interesser.

At træde tilbage fra et langt liv på arbejdsmarkedet og gå en fremtid i møde som efterlønner eller pensionist er for mange mennesker en af livets helt store udfordringer.

Hvad skal dagen bruges på og hvad skal de mange kræfter, som mange nypensionerede har i overflod, gå til?

Rebild kommune forsøger at hjælpe nyslåede pensionister med at finde svar på disse spørgsmål., og det lykkes faktisk forbløffende godt.

boblberg.dk er for alle aldre

I dag har flere og flere ældre masser af mod på at tage livtag med det væld af tilbud som nettet repræsenterer, og Rebild-borgerne er ingen undtagelse.

Et af de seneste initiativer, som er ved at få rigtig godt tag i de ældre i Rebild-området, er boblberg.dk.

Boblberg.dk er tildels udviklet i samarbejde med kommunen og fungerer som en digitaliseret form for opslagstavle.

Alle borgere kan oprette en bobl, et opslag hvor man søger efter andre at lave alskens aktiviteter sammen med. Og hvis man går og tænker, at boblberg.dk ligesom så mange andre steder på nettet mest er relevant for yngre borgere, så kan man godt tro om igen.

Faktisk ligger gennemsnitsalderen blandt boblberg.dk’s brugere oppe på omtrent de 50 år.

Interesserne blomstrer

I Rebild Kommune bobler det med fælles interesser, hvor bl.a. Lise Baks håb om en strikkeklub blev til en realitet. Hun bruger Boblberg.dk til at søge efter mulige aktiviteter i dagtimerne, og her fandt hun bl.a. tre personer til sin egen idé om en strikkeklub.

En anden tilfreds borger fra Rebild Kommune, Inge Bønnelycke, udtaler: – Jeg synes det er en genial opfindelse. Man kan jo søge alt derinde.

Hun oprettede en bobl for at finde mandlige deltagere til sin gruppe for førtidspensionister i Rebild Kommune, og her fik hun svar fra fire personer.

Kontakt på kryds & tværs

Udover at Boblberg.dk kan bruges til at finde fælles interesser, kan den også bruges til at finde nye relationer og kontakter.

Dette har Else Margrethe Hollen Nielsen gjort som ny tilflytter til Rebild Kommune.

Hun hørte om boblberg.dk gennem Center sundhed og udtaler ligeledes: – Det er et godt forum med uanede muligheder.

Allerede 800 brugere

Alle kan lave bobler på boblberg.dk – privatpersoner, foreninger, virksomheder osv., og på nuværende tidspunkt har portalen næsten 800 brugere i Rebild Kommune efter kun godt et halvt års drift, da boblberg.dk i lokalområdet startede pr. 1. januar i år.

Share.

Der er lukket for kommentarer.