Borgmester Leon Sebbelin afslørede Moder Jord

0

Klimaugerne er nu i gang.

Denne og næste uge – uge 12 og 13 i kalenderen – er i Rebild Kommune udnævnt til klimauger. Under overskriften ”Klima Rebild” sættes der fokus på klima og miljø.

Der gennemføres i alt 19 forskellige arrangementer, og mange skoler og uddannelsesinstitutioner har klima på skemaet.

Klimaugerne gennemføres for andet år i træk. Den officielle åbning fandt sted i søndags ved Mosskov Pavillonen ved Store Økssø. Borgmester Leon Sebbelin holdt åbningstale og afslørede et nyt kunstværk, støbt af gamle øldåser. Skulpturen er lavet af Michael Sasserson og bærer titlen ”Moder Jord”.

Michael Sassersons skulptur "Moder Jord"

Michael Sassersons skulptur “Moder Jord”

Klimaet på menuen

Mosskov Pavillonen og tre andre lokale restauranter tilbyder under klimaugerne klimavenlige menuer.

Rold Storkro, Comwell Sport Rebild Bakker og Mosskov Pavillonen tilbyder aften-anretning, mens Rebild Hus derimod sørger for frokosten, hvor man kan vælge mellem to lækre, klimavenlige frokosttilbud.

Earth Hour – sluk lyset!

Glade børn på legepladsen ved åbningen af Klimaugerne 2015

Glade børn på legepladsen ved åbningen af Klimaugerne 2015

Earth Hour er verdens største klimaevent. Earth Hour blev lanceret af WWF i 2007 i Australien, og har siden bredt sig til det meste af verden. Earth Hour er en event, hvor alle slukker lyset på samme tid og lader det være slukket i præcis en time. Det er en symbolsk handling mod klimaforandringer. Earth Hour finder sted lørdag 28. marts kl. 20.30 – 21.30. Da vil millioner af mennesker og tusindvis af virksomheder verden over slukke for strømmen. Eventen er optaget som en del af Klima Rebilds program. Dermed er opfordringen til at bakke op om eventen og slukke lyset givet videre til borgere og virksomheder i Rebild Kommune.

Byttemarked

Klimaugerne rundes af søndag 29. marts. Denne dag er der arrangeret et stort byttemarked på KulturStationen i Skørping.  Ved byttemarkedet kan man aflevere tøj, sko, ting og sager, som man ikke længere selv har brug for, og i stedet tage andres aflagte ting med hjem. Arrangementet byder også på en konkurrence, hvor Borgmester Leon Sebbelin både er hovedperson og afslører den heldige vinder.

 

Bente Vinther Jensen

bente@vores-avis.dk

 

Share.

Der er lukket for kommentarer.