Dansk medaljehøst, da VM cyklede gennem Himmerland

0

Lørdag kom VM i landevejscykling for amatører igennem Rebild Kommune. Cykelløbet startede i Aalborg, hvor rytterne også kom i mål. Men hovedparten af de henholdsvis 115 og 165 km lange ruter gik ad vejnettet i Rebild Kommune. Ca. 2000 ryttere, heraf 250 danske, deltog i VM-cykelløbet. De danske deltagere høstede to guld medaljer samt en sølv og en bronze.

Jeres udsendte tog til Rebild for at overvære, når rytterne forcerede Rebild Kommunes svar på Alpe d’Huez. Turen til Rebild blev tilbagelagt af en del af den rute, som cykelrytterne senere ville køre. Allerede ved 9-tiden var de første tilskuere på plads langs ruten, og politihjemmeværnet på vej ud til deres poster. Her skulle de sikre, at cykelløbet blev afviklet i god ro og orden uden at komme i karambolage med den øvrige trafik.

Far og søn havde fundet en god plads at overvære cykelløbet fra

Far og søn havde fundet en god plads at overvære cykelløbet fra

Mangfoldigt cykelløb

VM i landevejscykling for amatører foregik ad to forskellige ruter. Den lange rute på 165 km var for rytterne i alderen 19-60 år. Ryttere 60+ kunne nøjes med 115 km. Der var stor aldersspredning blandt rytterne, som også fordelte sig på hele 48 nationaliteter, vidt forskellige vægtklasser og begge køn – dermed var amatør VM ganske anderledes end de store cykelløb, vi er vant til at følge i tv. Fælles for alle var dog, at de havde kvalificere sig til deltagelse i løbet. For danskernes vedkommende foregik dette ved et kvalifikationsløb i København i maj.

Enkelte uheld

Der var god stemning og høj koncentration, når rytterne stred sig op af hulvejen gennem Rebild Bakker. Enkelte ryttere var undervejs stødt på problemer. Således måtte en finne tage turen op til fods med cyklen i den ene hånd og et punkteret forhjul i den anden. Også en tysk cykelrytter forcerede bakken på gåben. Han havde været ude for et mindre styrt, hvor knæet havde været en tur i asfalten.

Her ses den uheldige finske cykelrytter på vej op ad bakken

Her ses den uheldige finske cykelrytter på vej op ad bakken

Overskud og humor

Enkelte ryttere viste ekstra overskud på vej op ad den stejle bakke. –Det er os, der kører langsomst, der kører bedst, råbte en af de danske ryttere således til tilskuerne, da han forcerede bakken. Også en engelsktalende deltager viste ekstra overskud – med armen hævet til hilsen, da han i en cykeldragt med påtrykt Adam-kostume passerede de jublende og grinende tilskuere.

Guld, sølv og bronze

Torsdag kørte VM-deltagerne enkeltstart i Hobro, men det var ved søndagens cykelløb, at det endelige slag skulle slås. Dette blev transmitteret live på TV2 Nord Salto, som fulgte løbet fra start til mål. Her blev det til to danske guldmedaljer, da Jørgen Emil Hansen vandt i aldersklassen 70+ og Karen Hviid Christensen blev kvindelig verdensmester i aldersklassen 50-54 år. Michael Johansen Gamst modtog en sølvmedalje i aldersklassen 40-44 år. Claus Holm snuppede tredjepladsen blandt de 45-49 årige.

137 165 226 228 237 244 246 247 262 264119 120091 101 102 103014 015 024 033 043009

Share.

Der er lukket for kommentarer.