”De 39 trin” på Himmerlands Teater – med 139 roller..!

0

Himmerlands Teater sætter alle sejl til, når den ikoniske Hitchcock krimikomedie DE 39 TRIN sættes i søen.

Traditionen tro, skal ingen spares for en ordentlig omgang komik, gags og skøre løjer op til jul. Teatrets jule forestilling er nemlig intet mindre end en totalt gakket omgang faldpåhalen komedie. 139 roller fordelt på 4 frygtløse skuespillere. Det kommer til at gå rigtig stærkt, så man skal holde på hat og briller for at følge med, griner teaterleder og instruktør Susanne Sangill, men jeg lover, at selvom man skulle falde af i et af svingene, så kommer alle helskindede og tørskoede til vejs ende. 

De 39 TRIN er fra 1936 og er op igennem årerne filmatiseret mindst 5 gange. Et par af filmene er yderst seriøse og har karakter af krimidrama, et par af dem læner sig lidt mere op ad komediestilen. 

I teaterudgaven har den gale englænder Patrick Barlow drejet og vredet historien, så den nu kan spilles af 4 skuespiller med tilhørende fleksibel scenografi. 

Vi skal nemlig bevæge os igennem både England og Skotland og nå 34 lokationer på 2 timer. 

De 4 frygtløse skuespillere er Margit Watt Boolsen, Ronny Sterlø, Erik Viinberg og Steffen Nielsen. Scenografien er lagt i hænderne på Sus Haugland og teaterleder Susanne Sangill står for instruktionen. Komponist og lyddesigner Mads Horsbøl vil være med til at give forestilling sit helt eget lydbillede.

Hvis nogen husker Himmerlands Teaters forestilling BEN HUR fra 2017 så vil man være bekendt med stilen, det er nemlig selvsamme Patrick Barlow der også stod bag det manuskript. Så der lagt op til spas.

Hele holdet bag forestillingen er gået i gang og de næste 6 uger vil teatret være på den anden ende.

Så skulle jeres vej falde forbi, så stik næsen indenfor, måske får I mulighed for et smugkik ind i maskinrummet under tilblivelsen på dette vanvid af en forestilling.

Der er premiere d. 14. november, sidste forestilling d. 14. december. Billetter købes på www.himmerlandsteater.dk 

Share.

Der er lukket for kommentarer.