Rom er ”det nye sort” inden for stærk spiritus: – Ja, det er den store og stadig større trend, og salget overgår i dag både cognac og whisky, fortæller Evan Bisgaard, Bisgaard Vinhandel i Støvring. Sidste fredag tredoblede han sidste års deltagertal til sin årlige romsmagning, så der kom over 200!
Det er en fast tradition, at Bisgaard Vinhandel holder romsmagning den første fredag i oktober hvert år.
Normalt i Café Boldøje, men med over 200 deltagere måtte man denne gang rykke over i selve Støvring-Hallen.
Hele spektret rundt
Ikke kun deltagerantallet men også selve romsmagningen blev en stor succes.
27-årige Mads Heitmann, som driver hjemmesiden Romhatten.dk og lever af at anmelde rom samt holde masser af romsmagninger, var imponeret over for første gang at holde romsmagning for over 200 mennesker på én gang.
Han kom ind på både fremstillingsteknikker, forskellige rom-stilarter fra forskellige lande, hvornår en spiritus overhovedet må kaldes ”rom”, hele det store spekter af smagsnuancer og ”melassen”, som rommen laves på.
Nu også med julekalender
Fast føde var der også til rom-entusiasterne, da Café Boldøje serverede en omgang meget populært smørrebrød i pausen. Aftenens eneste minus var de lidt dårlige lydforhold i hallen, men skulle der være enkelte, som måske ikke lige fik det hele med, kan de købe Mads Heitmanns nye udgivelse ”Rombogen”, som er en grundig introduktion til rommens spændende verden med et utal af varianter fra de lyse til de meget mørke typer: – Vi har efterhånden over 60 forskellige slags rom på hylderne, og i år tilbyder vi også en julekalender med 24 forskellige slags rom til at nyde i december måned, slutter Evan Bisgaard.
Hans Henrik Borup Laugesen