Dobbelt så stort antal forhåndstilmeldinger til RebildLøbet som sidste år

0

Det går strygende med forhåndstilmeldingen til Rebildløbet. Løbet, der afvikles den 9. juni med start fra Idrætscentret i Skørping, kan notere en fordobling af antallet af forhåndstilmeldte i forhold til sidste år. Arrangørerne håber på, at det endelige deltagerantal kommer op i nærheden af 800.

Det går strygende med forhåndstilmeldingen til Rebildløbet. Løbet, der afvikles den 9. juni med start fra Idrætscentret i Skørping, kan notere en fordobling af antallet af forhåndstilmeldte i forhold til sidste år. Arrangørerne håber på, at det endelige deltagerantal kommer op i nærheden af 800.

En forklaring kan være, at løbsarrangørerne, Frem Skørping og Aalborg Atletik og Motion, ikke læner sig tilbage i salig overbevisning om, at når Rebildløbet foregår i noget af Danmarks smukkeste natur – hvor løberne passerer blandet andet Store Økssø, Troldeskoven og 4. juli-pladsen – så må det være alt nok.

Siden 2016 er løbet blevet krydret med kulturelle indslag, hvoraf nogle knytter an til det særlige Rebild DNA.
Frivillige børn fra Alle Tiders Familieteater trækker i røvertøjet og optræder på ruten og i målområdet. Man kommer også til at møde den mest kendte af alle røverne i Rold, Bette Fanden. Han vil løbe med på den korteste af distancerne og i øvrigt husere i målområdet.

Derudover vil der være musikalske indslag ude på ruten. Her kan man både møde en enlig fløjtespiller og en trubadur med sin guitar. På toppen af Rebild Bakker kan Rebild Spillemændenes iørefaldende dansemusik muligvis give løberne fornyet energi efter en hård opstigning

Medaljer i høj kurs
Der kan også være andre årsager til den positive udvikling. Udover en mere målrettet markedsføring via de sociale medier, har Anne Voss fra arrangementsgruppen dette konkrete bud på den øgede interesse:

– Deltagerne er vilde med de meget flotte medaljer, som Mekoprint har designet og produceret. Det er medaljer i absolut særklasse.

Forplejning efter deltagernes ønske
Arrangørerne har ved hjælp af Facebook spurgt tidligere deltagere, hvad de synes, der skal til for at gøre forplejningen endnu bedre. Her har overraskende mange efterspurgt kage. Og det har ikke skortet på helt konkrete ønsker om rigeligt med brunsviger. I målområdet vil man derfor kunne få sukkertilskud i form af kage, frugt og slik, ligesom at der på ruterne også er noget til den søde tand. I målområdet er der desuden grillpølser til alle deltagere og softice til børnene. Det har gennem de senere år har vist sig, at deltagerne efter løbet gerne bliver i målområdet ved Skørping Idrætscenter for at hygge sig i hinandens selskab. Derfor bliver der i år sat flere bænke frem.

Fire distancer
Rebildløbet giver traditionen tro mulighed for at vælge mellem fire distancer inklusive børneløbet på én km. De øvrige muligheder er 21,1 km, 13,7 km og 5,9 km.

Ruterne er velafmærkede med levende vejvisere, og halvmaratonruten er godkendt og DAF-certificeret af Dansk Atletik Forbund og DGI.

Man kan
tilmelde sig
online frem til den 7. juni

Share.

Der er lukket for kommentarer.