DSB ændrer K16 til fordel for Ardens morgen-tog-pendlere

0

I februar holdt de ”tog-møde” i Arden, hvor også repræsentanter fra DSB var til stede. Og borgerne og lokalpolitikkernes ord denne aften havde vægt, for nu ændrer DSB deres K16-køreplan, så Intercity-lyntoget fra Aarhus til Aalborg fremover standser ved Arden Station kl. 6.48 og 7.48.

Ændringen træder i kraft mandag den 2. maj, og dermed får pendlerne fra Arden deres 6.48-afgang tilbage og endnu en afgang kl. 7.48 med oven i hatten. Til stor glæde for de 20-30 pendlere, der dagligt tog lyntoget til Aalborg kl. 6.48, frem til køreplansændringen kort før årsskiftet 2015/2016. Udover at lyntoget nu standser i Arden to gange om morgenen, så er der også mulighed for at tage det ordinære intercitytog, som kører fra Arden Station én gang i timen fra kl. 5.23 om morgenen.

Lidt langsommere hjem

DSB har som skrevet gennemført ændringerne af køreplanen efter et møde i Arden torsdag den 25. februar. De vægtige argumenter med de mange pendlere og togforbindelsens store betydning for byens udvikling gjorde her indtryk på DSB’s repræsentanter på mødet. De har efterfølgende sat gang i det store arbejde, det er, at ændre en køreplan – og derfor træder ændringen først i kraft den 2. maj. At komme hurtigt hjem med lyntoget om eftermiddagen, må pendlerne dog skyde en hvid pind efter. Dette ville give for store gener for pendlere og rejsende, som skal videre sydpå.

Share.

Der er lukket for kommentarer.