Efterlyser oplysninger og malerier til bog om Ørnebjerg-maler Mouritz Nørgaard

0

Mouritz Nørgaard, – kendt som ”Himmerlands Maler” – blev født 11. maj 1878, og 140-året for fødslen vil den flittige kunstforfatter Sven Erik Østergaard markeremed en bog om kunstneren, med udgivelse netop den 11. maj i år: – Derfor, hvis der er læsere, som er i besiddelse af viden om eller har malerier af Mouritz Nørgaard, hører jeg meget gerne fra dem, lyder det fra Sven Erik Østergaard.

Mouritz Nørgaard blev født i Nøvling, blev uddannet på Teknisk Skole i Aalborg, startede malervirksomhed i Vaarst, flyttede til Skørping i 1910, til Gl. Skørping Præstegård i 1928, til Vegger i 1940, til Vejgaard i 1943, til Sebbersund i 1953 og tilbage til Skørping i 1965, hvor han døde 91 år gammel i 1969.

Blev en del af Ørnebjerg
– Han møder Ørnebjergkoloniens Hans Nikolaj Hansen i 1912 og bliver klar over, at han skal være kunstner, beretter Sven Erik Østergaard og fortsætter:
– I de næste 50 år bliver det meste af Himmerland hans arbejdsplads. Malerierne bliver i begyndelsen signeret meget sirligt med Mouritz Nørgaard + et årstal, senere blot MN + et årstal.
– Naturen er jo foranderlig, så det er ikke altid ligetil at stedfæste hans motiver, konstaterer forfatteren, som derfor gerne modtager historisk hjælp for at gøre den kommende jubilæumsbog så fyldig og korrekt som overhovedet muligt.

FOTO: Hvilken landejendom har Mouritz Nørgaard malet på maleriet øverst til venstre…?
– Hvor ligger/lå ejendommen, som er malet i 1915..? – Sven Erik Østergaard modtager gerne oplysninger om dette og om Mouritz Nørgaard (1878-1969) generelt, på malarkivet@mail.dk

Share.

Der er lukket for kommentarer.