En torsdag eftermiddag i bakkerne: Dét kan du blandt andet opleve ved årets RebildFest

0

Protektor for Rebildselskabet er Hendes Majestæt Dronning Margrethe af Danmark – hun kommer dog ikke i år.

Dansk hovedtaler: Ole Sønnichsen

Ole Sønnichsen, født 1973, er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og San Francisco State University. Ole Sønnichsen er forfatter til en række anmelderroste biografier bl.a. bogen om danske William S. Knudsen ”One Dollar Man”. Han har også skrevet den store, dokumentariske fortælling – REJSEN TIL AMERIKA – om de 300.000 danskere, der udvandrede til USA. Ole Sønnichsen er også forlagschef for Storyhouse, et nyt non-fiktion forlag under Lindhardt & Ringhof.

Amerikansk hovedtaler: Henrik Fogh Rasmussen 

Henrik Fogh Rasmussen er stifter af og præsident for
Argonne Global, et konsulentfirma, der beskæftiger sig med forretningsekspansion og investeringsprojekter med fokus på teknologi og nye markeder. Henrik Fogh Rasmussen er født i Danmark og var aktiv i dansk græsrodspolitik og gjorde tjeneste som delingsfører i den danske hær, før han flyttede til De forenede Stater i 2000 og blev amerikansk statsborger i 2010. Han har været aktiv i dansk-amerikanske foreninger og organisationer i mange år. 

Hilsen fra USA og fra den danske regering: 

USAs ambassadør i Danmark, Carla Sands, bringer hilsen fra USAs præsident Donald Trump ved Rebildfesten. Den danske regering vil også være repræsenteret. På grund af folketingsvalget i Danmark er det endnu usikkert hvilken minister som repræsenterer regeringen. 

Underholdning: Tamra Rosanes 

Tamra Rosanes er kendt som Danmarks ukronede countrydronning med en lang række udgivelser bag sig. Tamra Rosannes er lige nu aktuel med det nye album Divided Heart, hvor sangene tager tematisk udgangspunkt i historien om de godt 300.000 danskere, som emigrerede til USA i årene 1850-1920.

“Home is where the heart is” synger Tamra Rosanes flere gange på titelsangen. En sætning, som slår en gennemgående tematik for albummets sange an – splittelsen mellem to steder, der begge føles som ens hjem. Den følelse kender den amerikanskfødte sangerinde selv meget til. Hun flyttede hertil for 44 år siden – siden har hun haft sit amerikanske ophav på den ene side og sin “nye” tilværelse i Danmark på den anden. Helt konkret resulterede dette i, at hun sidste år fik tildelt dobbelt statsborgerskab, så Tamra Rosanes kan kalde sig selv amerikaner og dansker på lige fod.

After-Party med Jensen & Bugge

Efter Rebildfesten kl. 16.30 er der After-Party i det store festtelt på parkeringspladsen, med festligt samvær, burgere og drikkevarer samt festlig countrymusik med den dynamiske duo Jensen & Bugge.

Harmonikaspilleren Mette Kathrine Jensen Stærk og violinisten Kristian Bugge dannede i 2001 folkemusikduoen JENSEN & BUGGE. Siden har de spillet swingende og energisk dansk folkemusik, ved dans og koncerter i Danmark, USA, Canada, Færøerne, Norge, Sverige, Finland, Sydkorea og Polen. De har hver for sig begge tidligere modtaget adskillige priser og som duo fik de “Traditionsprisen” ved Danish Music Award Folk 2012. Jensen & Bugge er velkendte i det Nordjyske. 

Share.

Der er lukket for kommentarer.