Fanget i Farten

0

Stiftende generalforsamling: Bælum Butikshus ApS har nu fået sin bestyrelse. Der er valgt syv bestyrelsesmedlemmer og to suppleanter. De valgte er: Arne Beck Hansen, Bente Søgaard, Mie Bunde Larsen, Mogens Juul Jensen, Morten Riise, Niels Hjorth og Søren Sømod Flou. Torben Leth og Nicolai Niemann Jensen blev valgt som suppleanter. Bestyrelsen kan nu fortsætte arbejdet med opførelsen af det nye butikshus i Bælum.

Dagskursus i folkemusik: En måned efter folkemusikseminaret byder Himmerlands Folkemusikskole igen indenfor på Skørping skole. Denne gang afholdes der dagskursus i nordisk folkemusik. De deltagende folkemusikanter kan deltage på et af tre hold, der beskæftiger sig med henholdsvis dansk, norsk og svensk folkemusik. Kurset finder sted lørdag den 30. maj. Dagens undervisere er Maja Kjær Jacobsen, Elise Wessel Hildrum og Anna Lindblad.

Kronprinsesse Mary: Tirsdag den 12. maj fik Aalborg royalt besøg. Kronprinsesse Mary besøgte byen for at deltage i to arrangementer, der begge har tilknytning til Mary Fonden. Første stop var hos Mødrehjælpen i Aalborg, som i samarbejde med Mary Fonden nu tilbyder gratis rådgivning til voldsramte kvinder. Herefter tog Kronprinsessen til AaB’s træningsbaner, hvor klubbens børneafdeling arbejder med trivselsprogrammet Klubfidusen, som er udviklet af Mary Fonden.

Majfester: I weekenden er der majfest flere steder i lokalområdet. Blandt andet i Bælum og Astrup. I begge byer inviteres der til majfest lørdag den 23. maj. I Bælum holdes festen traditionen tro ved Skovpavillonen, hvor man håber på godt vejr til bindingen af maj-bøg, bål i skoven og fadøl, hvor man rafler om prisen. Fest er der, som skrevet i Astrup. Her holdes majfesten i/ved Rottehullet. Også denne majfest byder på mange traditioner og lysegrønne bøgegrene. I sidste uge skrev Vores Avis om majfesten i Gl. Skørping, og måske findes der endnu flere maj-bøge og majfester i Vores Avis’ udgivelsesområde.

I Blichers fodspor: Onsdag den 27. maj er Skørping og Fræer sogne værter ved en gratis sogneudflugt til Blichers Mindestue med efterfølgende kaffebord på den historiske Hvidsten Kro. Hans Nejsum fortæller om Marius Fiil og hans familie, der som frihedskæmpere blev arresteret og mange henrettet af nazisterne under 2. verdenskrig. Tilmelding senest onsdag den 20. maj

Hvem vil konfirmeres..?: Unge mennesker, som ønsker at blive konfirmeret i Skørping og Fræer sogne i foråret 2016 skal tilmelde sig i Skørping-Fræer Sognegård onsdag den 17. juni.

På efterskole: Onsdag den 20. maj er der mulighed for at få meget mere at vide om, hvad der foregår på en efterskole, når Rebild Efterskole inviterer til aften-åbenthus.

Ud gennem skoven: Bøgetræerne står lysegrønne i årets flotteste pragt, så meget passsende inviterer Arden Pensionistforening til løvspringstur torsdag den 28. maj med afgang fra Solgården ved middagstid. Undervejs drikkes der kaffe på Feriecenter Slette Strand, mens aftensmaden indtages på kroen i Gjøl.

 

Share.

Der er lukket for kommentarer.