Fejring af 19 års venskab mellem Gelenau og Rebild Kommune

0

For 19 år siden underskrev to borgmestre fra henholdsvis Rebild Kommune og byen Gelenau en venskabsaftale. Aftalen blev underskrevet ved en Sct. Hans-fest ved Store Økssø. Siden har Rebild Kommune haft byen Gelenau som venskabsby. Gelenau ligger i det smukke område Erzgebirge i delstaten Sachsen. For at fejre det 19 år lange venskab kommer en mindre delegation fra Gelenau til Rebild Kommune fredag den 19. juni – onsdag den 24. juni. Højdepunktet for besøget bliver deltagelse ved Sct. Hans Bålet ved Store Økssø tirsdag den 23. juni. Viceborgmester Manfred Schneider fra Gelenau er med på sommerturen, og for at markere 19-året for underskrivelsen af venskabsaftalen medbringer han en hilsen fra byen til Rebilds borgere. Denne vil blive overbragt ved Lions Klubbernes Sct. Hans Bål ved Store Økssø. Efterfølgende vil byrådsmedlem René Oesterreich spille et par numre på sit medbragte valdhorn. Alle Rebildborgere, som gennem årene har gæstet Gelenau på den årlige adventstur til Erzgebirge, kender Manfred Schneider, som ved disse lejligheder har ageret guide. Ud over fejringen af Sct. Hans og det mangeårige venskab, har arbejdsgruppen for venskabsbysamarbejdet sammensat et spændende program til gæsterne.

Som en del af besøget indgår også deltagelse i Dansk Mølledag. Søndag den 21. juni er det Dansk Mølledag. Dette bliver fejret ved Bælum Mølle om eftermiddagen. Marimbas fra Rebild Kulturskole giver koncert og Veddum Traktorklub giver opvisning med bl.a. traktorringridning. Til arrangementet deltager også gæster fra Rebild Kommunes venskabsby Gelenau.

 

Foto: På Bælum-Solbjergs hjemmeside www.baelum.dk findes der masser af fotos fra Gelenau.

 


 

Besøg fra Gelenau

Som bekendt har Rebild kommune  en venskabsby Gelenau, som ligger i det smukke område Erzgebirge i delstaten Sachsen.

Gennem de 19 år som samarbejdsaftalen har bestået mellem de to kommuner, har der været utallige kontakter, hvor skoleklasser, hold fra fodboldklubber, skakklub og marionetteatermedlemmer har besøgt hinanden, ligesom større gensidige kulturfremstød har fundet sted, hvor man med forskellige aktiviteter har præsenteret typiske ting fra hjemegnen så som musik, folkedans, røveroverfald, loggershow og gymnastik.

Ved deltagelse i den årlige bustur til Erzgebirge i adventstiden har rigtig mange borgeren fra Rebild kommune lært Gelenau og omegn at kende og her oplevet den  hjertevarme modtagelse, som de danske gæster altid har fået dernede. Vore venner har med et utroligt engagement sat en ære i at vise  den egn frem, som de med god grund er så stolte af.

I dagene fra den 19. juni  til den 24. juni får vi besøg af en mindre delegation fra Gelenau, og arbejdsgruppen vedr. venskabsbysamarbejde har sammensat et spændende program for dette besøg.

Hele arrangementet kulminerer med deltagelse i lionsklubbernes Sct. Hans bål ved Store Økssø tirsdag den 23. juni.

Da det netop var ved en tilsvarende Sct. Hansfest samme  sted for 19 år siden, at venskabsaftalen blev underskrevet af de to daværende borgmestre, så vil tidligere viceborgmester Manfred Schneider, som også var med den gang, bringe en hilsen fra Gelenau ved denne lejlighed. Efterfølgende vil byrådsmedlem René Oesterreich spille et par numre for os på sit medbragte waldhorn.

Alle de danskere, som gennem årene har gæstet Gelenau, har truffet Manfred Schneider, idet at han hver gang, der har været besøg fra Danmark, har været guide på busturene rundt i Erzgebirge.

Vagn Gaarde, tidl. formand f. venskabsarbejdet

 

Share.

Der er lukket for kommentarer.