Fjord Line iværksætter omfattende tiltag for at takle COVID-19-situationen

0

Fjord Line og rejsebranchen befinder sig i en meget alvorlig situation. Som en del af flere omfattende tiltag for at sikre fremtidig drift, ser selskabet sig blandt andet nødt til at permittere i underkanten af 100 norske ansatte.

Myndighedernes helt nødvendige tiltag for at begrænse spredningen af coronavirus gør, at Fjord Line er i en meget alvorlig situation. Fjord Line valgte at lukke flere af sine linjer før weekenden, og de norske myndigheder har for nylig valgt at lukke grænserne. Dette betyder, at færgerederiet ikke kan tilbyde rejser til kunderne som normalt.

Størstedelen af selskabets indtægtsgrundlag er forsvundet på meget kort tid. På baggrund af situationen ser Fjord Line sig nødsaget til at gennemføre flere midlertidige tiltag. Dette indebærer blandt andet at permittere i underkanten af 100 norske ansatte. Også ansatte på land og om bord i Danmark og Sverige vil berøres, dog knyttet til de respektive myndigheders ordninger.

“Vi gennemfører disse tiltag for at sikre vores ansattes arbejdspladser når denne ekstraordinære situation er over. Dette indebærer, at vi må reducere kapaciteten midlertidigt i flere led, hvor permitteringerne desværre bliver en del af dette,” siger Rickard Ternblom, koncernchef i Fjord Line.

Opretholder linje til Danmark

Myndighederne giver en undtagelse i reglerne for indrejse og godstrafik. For bedst muligt at kunne tage vare på vores kunder og opretholde den nødvendig infrastruktur, vil ruten mellem Kristiansand og Hirtshals være i drift, samt enkelte afgange til og fra Stavanger. Passagerer vil også kunne benytte linjen, men dette gælder kun de som er på vej hjem til deres bolig eller har andre anerkendelsesværdige formål med deres rejse.

“Vi håber at kunne genoptage normal drift så hurtigt som mulig, men vi er klar over, at det er smittebegrænsningen som er det vigtigste,” siger Ternblom.

Følger situationen tæt

Fjord Line vil fortsætte med at følge situationen tæt og kontinuerligt gennemføre nødvendige tiltag.

“Dette er en meget alvorlig situation for os, men også for branchen som helhed. Vi håber, at myndighederne vil bidrage udover det, de allerede har gjort. Tiltagspakkerne er en god start, men for at branchen skal komme tilbage på et konkurrencedygtigt niveau, er det behov for endnu mere,” siger Ternblom.

Om Fjord Line

Fjord Line blev grundlagt i 1993 og er i dag Norges næststørste færgerederi i international passager- og godstrafik mellem Norge, Sverige og Danmark med en markedsandel på 21%. Selskabet har fire skibe, opererer på fem færgeruter, beskæftiger omkring 700 årsværk og transporterer årligt over 1.4 millioner passagerer. I tillæg til passagertrafikken tilbyder selskabet også fragt af erhvervskøretøjer og gods.

Share.

Der er lukket for kommentarer.