Flere fuckfingre og kortere lunte på Himmerlands veje

0

Der er travlhed på vejene, hvad enten man skal til eller fra Himmerland. Så travlt, at en stor del af bilisterne forvandles til mere eller mindre tikkende bomber på fire hjul.
En dugfrisk, repræsentativ undersøgelse foretaget for sælgernes fagforening Business Danmark viser, at flere end hver fjerde danske bilist har oplevet at få ”fuckfingeren” af andre bilister i trafikken. Fuckfingrene og de kortere lunter er et landsdækkende fænomen.

Danske bilister er ikke bange for at give deres medtrafikanter besked, når de bliver irriteret over deres kørsel. Således har 27 procent af danske bilister oplevet at få fingeren i trafikken.
Det ærgrer formand for Business Danmarks trafikudvalg, Lars Bundgaard: – Bilisternes konfronterende adfærd i trafikken kan have en negativ indflydelse på trafiksikkerheden. Vrede bilister er farlige, fordi de kan være årsag til trafikulykker. Hvis du er vred bag rettet, kan der være større risiko for, at du kører mere aggressivt og tilsidesætter fornuften og mister koncentrationen. Det ved vi blandt andet fra internationale undersøgelser på området, siger Lars Bundgaard.

Tæl til 10 og tænk dig om
Undersøgelsen viser desuden, at danske bilister tager forskellige våben i brug for at vise deres utilfredshed og vrede. 45 procent angiver, at de har oplevet, at andre bilister kører for tæt på bagenden af deres biler for at genere, mens 21 procent har oplevet, at en forankørende bilist har sænket farten.
– Det er vigtigt, vi tager hensyn til hinanden i trafikken. Derfor lyder vores opfordring til bilisterne, at de skal tælle til ti og slå koldt vand i blodet i stedet for at bryde ud i vrede. Hvis det kan forhindre trafikulykker i at ske, synes jeg, de ti sekunder er godt givet ud, siger Lars Bundgaard.

Nogle kolde facts:
– 27 procent af danske bilister har oplevet ”at få fingeren” i trafikken.
– 45 procent har oplevet, at andre bilister kører for tæt på bagenden af deres bil for at genere.
– 21 procent har oplevet, at en forankørende bilist har sænket farten for at irritere.

Share.

Der er lukket for kommentarer.