Folkemusikskolen byder på ny sæson, – med ny skoleleder Birgitte Thomsen

0

Himmerlands Folkemusikskole er klar til at byde alle nye og gamle elever velkommen. Undervisningen begynder tirsdag den 4. og onsdag den 5. september.

Himmerlands Folkemusikskole er en aktiv musikskole for alle, som gerne vil have undervisning i violin, harmonika, tromme, messing-instrumenter m.m. Endvidere er der mulighed for sammenspil i et eller flere af vores ensembler. Folk i alle aldre kommer til Himmerlands Folkemusikskole fra både nær og fjern for sammen at beskæftige sig med musikken og lære stort som småt over en kortere eller længere periode.
Alle, der har lyst og er interesseret i musik, kan være med. Unge og gamle spiller sammen. Elevernes forskellige forudsætninger bidrager til musikken. Nogle bruger noder, andre ikke. Ofte viser det sig, at musikken lyder bedst, når man bliver fri af noderne. De fleste kan lære at spille efter gehør og tit bliver eleverne overraskede over hvor hurtigt, det går med at lære det.
Lærerne underviser på forskellige niveauer instrumentalt og i sammenspil for blandede instrumenter i forskellige ensembler. Man lærer at lytte, man inspirerer hinanden og bliver rustet til at spille alene og sammen med andre ved forskellige anledninger.
Ud over den faste undervisning er der forskellige andre aktiviteter såsom korte kurser, maj-musik, seminardage og andre arrangementer for eksempel Musik-Butikken og Familiedans, hvor eleverne bruger det, de har lært. I alt bliver det til 20-25 arrangementer om året.
– Alle er velkomne til at komme og være med i Himmerlands Folkemusikskole, understreger den nye skoleleder Birgitte Thomsen: – Der er mulighed for at prøve forskellige hold, inden man beslutter sig. Tag gerne dit eget instrument med, og har du ikke et instrument, kan du leje et af skolen. Så bare kom.

Share.

Der er lukket for kommentarer.